Fostul tenisman Pat Cash isi va publica autobiografia

Apropo.ro / 21.06.2002, 08:57
Fostul tenisman Pat Cash isi va publica autobiografia
Fostul tenisman australian Pat Cash își va lansa autobiografia, intitulata "Uncovered", iar cotidianul "Daily Mirror" va publica extrase din aceasta carte în saptamîna în care începe turneul de la Wimbledon. Potrivit sursei citate, Pat Cash a menționat ca fiii sai au fost unicul

Fostul tenisman australian Pat Cash își va lansa autobiografia, intitulata „Uncovered”, iar cotidianul „Daily Mirror” va publica extrase din aceasta carte în saptamîna în care începe turneul de la Wimbledon.

Potrivit sursei citate, Pat Cash a menționat ca fiii sai au fost unicul motiv pentru care nu s-a sinucis în timpul perioadelor depresive în care a luat stupefiante, momente care i-au dominat o mare parte din cariera. Campionul de la Wimbledon din 1987 a scris în cartea sa ca obsesia de a triumfa l-a împins la consmul de marijuana, cocaina și ecstasy, mai ales atunci cînd era accidentat sau cînd nu se afla în forma.

„Atunci cînd nu eram drogat, eram deprimat, foarte deprimat. Au fost momente în care m-am aflat în pragul sinuciderii. Unicul motiv pentru care am rezistat au fost copiii mei. Daca nu ar fi fost ei, cu siguranța ca acum aș fi fost mort”, a spus Cash, citat de „Marca”. În cartea sa, Pat Cash se prezinta ca un tînar timid care a crescut la Melbourne și dorea doar sa cîștige, neputînd suporta gîndul de a pierde. „Triumful este ca un drog pe care vrei sa-l consumi permanent. Daca nu era așa, atunci traiam o stare de depresie permanenta. Uneori simțeam ca nimeni nu ma vrea atunci cînd pierdeam și voiam sa ma omor. Niciodata nu am comunicat prea bine și am început sa consum droguri, în special cannabis, cînd aveam 17 ani”, afirma Cash. Fostul tenisman australian spune ca jucatorii obișnuiau sa fumeze marijuana și a subliniat faptul ca Vitas Gerulaitis consuma cocaina în cantitați impresionante.

În 1985, desele accidentari l-au transformat într-o persoana dependenta de cocaina. „Nimanui nu-i place sa sufere, iar atunci am descoperit cocaina care m-a ajutat sa uit de dureri. Pentru mine, Vitas Gerulaitis era omul potrivit. El traia pentru a se bucura de viața, pentru a consuma cocaina”, noteaza cotidianul spaniol, care citeaza extrase din cartea lui Cash.

„Marca” noteaza, preluînd fragmente din „Uncovered”, ca la una dintre petrecerile organizate de Vitas Gerulaitis, Pat Cash a cunoscut-o pe viitoarea sa soție și mama a primilor doi copii, modelul norvegian Anne-Britt Kristiansen, însa dupa trei ani ei s-au desparțit. O accidentare la tendonul lui Ahile l-a obligat pe Cash sa se retraga forțat și i-a dat ocazia de a mai „trai un pic”, cu ajutorul alcoolului, al cocainei și luînd ecstasy. În acea vreme, el a cunoscut-o pe urmatoarea sa soție, Emily, cu care s-a casatorit în 1990. La scurt timp, Cash s-a internat într-o clinica de dezintoxicare din Arizona, alaturi de Emily. Cuplul s-a desparțit recent, iar Cash s-a reîntors în Australia, în timp ce Emily și gemenii lor, în vîrsta de șapte ani, au ramas la Londra, unde fostul tenisman se afla în prezent pentru a lucra în calitate de comentator de televiziune în timpul turneului de la Wimbledon.

Sursa: www.mediafax.ro