Foreman ar putea primi 20 de milioane de dolari pentru un meci

Apropo.ro / 20.02.2004, 10:47
Foreman ar putea primi 20 de milioane de dolari pentru un meci
Promotorul american Don King a ajuns la un acord verbal cu boxerul american George Foreman, fost campion la categoria grea, potrivit caruia pugilistul va primi 20 de milioane de dolari pentru un meci de revenire. "George a spus ca se va lupta daca va slabi 25 de kilograme, iar Don a

Promotorul american Don King a ajuns la un acord verbal cu boxerul american George Foreman, fost campion la categoria grea, potrivit caruia pugilistul va primi 20 de milioane de dolari pentru un meci de revenire.

„George a spus ca se va lupta daca va slabi 25 de kilograme, iar Don a afirmat: «Daca reușește acest lucru, îi voi da 20 de milioane de dolari sau mai mult»”, a declarat Bobby Goodman, adjunctul lui King.

Data de desfașurare a partidei și numele adversarului lui Foreman nu au fost date înca publicitații, dar este posibil ca pugilistul american sa se lupte pentru un titlu deținut în prezent de unul dintre boxerii al caror impresar este Don King.

„George Foreman a spus ca va fi un singur meci și ținînd cont de palmaresul sau de fost campion, cred ca este un lucru firesc”, a menționat Goodman.

Foreman, în vîrsta de 55 de ani, a anunțat ca ar mai vrea sa boxeze o data, în cazul în care va putea sa slabeasca astfel încît ajunga la greutatea de 100 de kilograme. Pugilistul american nu a mai urcat în ring din 1997, cînd a fost învins de compatriotul sau, Shannon Briggs.

La patru ani dupa ce a devenit campion mondial, în 1973, în urma unei victorii în fața pugilistului Joe Frazier, Foreman s-a retras timp de zece ani din activitatea competiționala. El a revenit în ring în 1987, iar în 1994, la 45 de ani, l-a învins pe Michael Moorer într-o partida contînd pentru titlul mondial.

Mediafax