Ingrediente pentru 6 porții: 1 ananas de un kg, 5 linguri zahar pudra, 30 g unt, 200 ml suc de ananas, 1 lingura rom, 500 g aluat pentru foitaj.
Pentru crema:
20 g smântâna, 1 lingura zahar pudra, 1 albuș de ou.
Preparare:
Ananasul, curațat de coaja, se taie în 12 felii egale. Într-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, în care se prajesc ușor feliile de ananas. În urma feliilor de ananas, se adauga, în tigaie, sucul de ananas și se fierbe pâna se transforma în sirop.
Se adauga romul și se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albușul de ou cu o lingura de zahar și se încorporeaza smântâna. Se întinde aluatul în 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun într-o tava unsa cu unt și se coc timp de 10 min.
Se desprind de tava cu o spatula și se lasa la racit pe un gratar. Se formeaza porții cu 3 foi, unse cu crema și cu câte o felie de ananas între ele. Se servesc pudrate cu zahar și stropite cu sos de ananas.