Petru Buiuca de la Mastechef: ”Dacă arată bine, mănâncă-l”

Apropo.ro / 16.05.2012, 07:00
Petru Buiuca de la Mastechef: ”Dacă arată bine, mănâncă-l”
Concurentul Masterchef Petru Buiuca este convins că în inima fiecărui om există un bucătar mic şi el însuşi a învăţat să gătească de la televizor.

Recunoaşte că cel mai mare fan al mâncărurilor lui este iubita sa şi crede că cel mai suprinzător fel de mâncare pe care l-a inventat este o quesadilla.
Prima oară când şi-a încercat talentul în bucătărie, Petru a gătit un ghiveci cu legume înăbuşite în vin: „Un dezastru! Am gătit pentru prima oară cu alcool şi nu s-a evaporat complet. Ce a urmat se subînţelege… a fost o experienţă bahică”. Concurentul Masterchef mărturiseşte că a învăţat să gătească de la televizor şi că şi lui i-ar plăcea să aibă o emisiune culinară. „Şi dacă voi câştiga, şi dacă nu, recunosc că mi-ar placea să am ocazia să le readuc aminte oamenilor că gătitul este amuzant. Îmi doresc să le arăt copiilor de 10-12 ani că sunt nişte sandvişuri fenomenale pe care le pot face chiar ei, vreau să le arat tinerilor că pot şi ei să gatească fabulos la petreceri în doar 1-2 ore… şi să fie amuzant!”. Petru este un fan al filmelor cu mâncare, pelicula sa preferată fiind „Ratatouille”. „Iniţial, eram reticent în a descoperi un băiat şi un şoricel puşi pe bucătăreală. Dar când am văzut filmul am rămas uimit. Eu, la un moment dat, am pus stop şi mi-am gătit ceva. Salivam ca un nebun!”. Petru spune că nu are limite cât priveşte mâncare, ghidându-se după motto-ul „Dacă arată bine, mănânca-l!”. Iar dacă cel mai suprinzător fel de mâncare gătit de el a fost o quesadilla cu pui, seminţe de floarea soarelui, salată verde, morcov, smântână, caşcaval…, cea mai exotică reţetă a fost orez indian cu miel.
Gabriela Groza

Salată de creveţi
Înainte de toate îţi trebuie un chef nebun de tăiat şi mărunţit şi de joacă!
Apoi: salată verde (fără apă în ea, uscată pe pat de şerveţele), roşii cherry, ceapă verde, seminţe de floarea soarelui şi alune crude trase în tigaie cu chilli şi sare de mare (fără să se ardă!), măsline (fără sâmburi) şi creveţi traşi în vin alb demisec cu sare (plus orice alt condiment vă trece prin cap şi credeţi că v-ar plăcea).
Se amestecă totul şi apoi se toarnă dressing de lămâie şi ulei (raportul suc de lămâie-ulei este 1 la 3). Reţeta nu e scumpă, se serveşte cu pâine prăjită şi e bună pentru toată lumea!

Petru Buiuca poate fi urmărit la MasterChef, marţi, 20.30, la PRO TV.