Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

De: Adrian Popa / 22.02.2022, 17:35
Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

O postare făcută pe o rețea de socializare arată care filme sunt mai bune, potrivit cinefililor de pe internet, decât cărțile pe care sunt bazate. Asta nu înseamnă că respectivele creații literare nu sunt valoroase, ci că oamenii care au consumat ambele tipuri de opere cred că filmul bate cartea.

La momentul redactării articolului la postarea făcută în comunitatea r/moviers de pe platforma Reddit au răspuns peste 200 de membri.

Iată care sunt cele mai populare propuneri de filme mai bune decât cărțile pe care sunt bazate:

„The Big Short”

Filmul, bazat pe cartea „The Big Short: Inside the Doomsday Machine”, a lui Michael Lewis, a debutat pe marile ecrane în 2015 și a devenit un favorit al investitorilor de retail, care sunt nemulțumiți de acțiunile „rechinilor” instituționali de pe Wall Street. Cartea este, la rândul ei, apreciată și are un rating de 4,7 din 5 pe Amazon.com, primit de la peste 5.100 de utilizatori.

„The Prestige”

Pelicula din 2006, regizată de Christopher Nolan, este bazată pe cartea cu același nume a autorului Christopher Priest. Scenariul a fost scris de regizor împreună cu fratele lui, Jonathan Nolan. Chiar și Priest a declarat că și-ar fi dorit ca textul lui să fi fost mai apropiat de povestea din film.

„Jaws”

Aceasta este o altă propunere populară de film mai bun decât opera literară pe care este bazat, potrivit utilizatorilor de Reddit. Filmul din 1975 a fost regizat de Steven Spielberg și are la bază cartea „Jaws” publicată cu doar un an mai devreme de Peter Bradford Benchley.

„Blade Runner”

Scenariul filmului din 1982, regizat de Ridley Scott, este mult diferit față de cartea „Do Androids Dream of Electric Sheep?” scrisă de Philip K. Dick. Cinefilii de pe Reddit cred că filmul este mai bun, deși acest lucru este discutabil, fiind vorba de o abatere mare de la textul cărții.

„Fight Club”

Din top cinci propuneri populare făcute la postarea de pe Reddit face parte și „Fight Club”. Chiar și Chuck Palahniuk, autorul cărții cu același nume, a recunoscut că filmul lui David Fincher a fost mai bun decât opera lui.

Alte propuneri populare au fost: „Children of Men”, „Starship Troopers” sau „No Country for Old Men”.

Citește și: Filme cu vampiri: TOP 10 cele mai bune producții din toate timpurile (Video)