Filme de dragoste: Top 10 cele mai frumoase pelicule pe care să le vezi de Valentine’s Day (Video)
Valentine’s. Day este un motiv numai bun pentru a vorbi despre filme de dragoste. Și cum altfel, dacă nu cu un top care aduce împreună 10 producții extraordinare, filme care s-au bucurat de un succes imens și sunt adevărate repere ale genului. Am strâns pentru tine cinci producții de dinainte de anii 2000 și cinci dintre cele mai recente. Pune-le pe listă să le vezi sau revezi.
Filme de dragoste: lungmetraje de dinainte de anul 2000
„Casablanca” (1942)
Un film minunat, de referință în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie) și nominalizat la încă cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine și interpretare masculină în rol principal și în rol secundar). Un film care place din ce în ce mai mult cu fiecare revedere si al cărui coloană sonoră ajunge sa te obsedeze.
„Lady and the Tramp” (1955)
Un film de animație ce prezintă o minunată și clasică poveste de dragoste între două personaje. Lady, o frumoasă cățelușă cocker spaniel auriu, ajunge într-o parte rău famată a orașului unde îl întâlnește pe Trump, un vagabond metis, care o salvează din ghearele unor câini nemiloși.
„Dirty Dancing” (1987)
Baby Houseman, o adolescentă de 17 ani, își petrece vacanța în fiecare an într-o tabără de vara la Catskills, alături de familia sa. Vacanța pare a fi una obișnuită, până când atenția lui Baby este atrasă de instructorul de dans Johnny Castle. La asta adaugă și mișcările de dans senzuale, și povestea de dragoste dintre cei doi și ai una dintre filmele de referință ale genului.
„When Harry Met Sally” (1989)
Când te gândești la filme de dragoste, nu ai cum să treci cu vederea această producție. Una dintre cele mai îndrăgite povești de dragoste ale tuturor timpurilor, „When Harry Met Sally” este un film care plin de umor și inteligență, care prezintă genul de adevăr despre relații care nu a mai apărut în filme pana acum și nici de la momentul respectiv încoace. Cam asta au scris toate publicațiile atunci când filmul a fost lansat și cine suntem noi ca să îi contrazicem?
„Titanic” (1997)
„Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acțiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line și, în același timp, cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit.
Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) este o americancă de 17 ani, din clasa superioară, sufocată de limitările și așteptările societății eduardiene, care se îndrăgostește de tânărul pasager de la clasa a treia, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), care este un spirit liber. După ce deschide ochii la lumea din afara cuștii ei aurite, iubirea dintre Rose și Jack creează un puternic mister care va dăinui peste ani, până în prezent. Nimic nu îi va despărți – nici măcar o întâmplare atât de greu de imaginat precum scufundarea Titanicului.
Filme de dragoste: lungmetraje de după anul 2000
„The Notebook” (2004)
Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Povestea clasică de dragoste este un succes și datorită chipeșului Ryan Gosling.
„Pride and Prejudice” (2005)
Lumea glorioasă a lui Jane Austen este readusă pe marele ecran, cu tot romantismul, spiritul și forța emoțională specifică, în Pride & Prejudice (Mândrie și prejudecată). Păstrând locația și perioada mult îndrăgitului roman și filmată în întregime în locații din Marea Britanie, aceasta este prima versiune pentru cinema a filmului în 65 de ani.
„Brokeback Mountain” (2005)
Filmul spune povestea a doi tineri – Ennis Del Mar (Heath Ledger) și Jack Twist (Jake Gyllenhaal) – care se întâlnesc în vara anului 1963, și care vor avea o legătură pe viață, ale cărei complicații, bucurii și tragedii sunt dovada rezistenței și puterii dragostei.
„Carol” (2015)
Acțiunea filmului „Carol” este plasată în New York-ul anilor 1950, unde Therese Belivet (Rooney Mara – premiul de interpretare la Cannes) lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducătoare, mult mai matură, prinsă într-un mariaj în destrămare. O scânteie se aprinde între cele două femei, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică. Când relația dintre cele două femei iese la lumină, ele sunt forțate să lase în urmă frumoasa poveste de dragoste, într-o confruntare care le va pune la încercare devotamentul uneia față de cealaltă.
„La La Land” (2016)
„La La Land” are în centru povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.
Foto: outnow.ch
CITEȘTE ȘI: TOP 10: Cele mai bune scenarii de filme ale secolului 21 (VIDEO)
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie americane din istorie
Top 7 filme despre gătit care vor scoate la lumină chef-ul din tine (Video)