Fileuri umplute, garnisite cu orez

Apropo.ro / 15.01.2004, 13:46
Fileuri umplute, garnisite cu orez
Ingrediente pentru 4 porții 12 fileuri fine de mușchi de vițel, 6 felii de jambon, 300 g arpagic, 1 lingura de fistic, 8 linguri coniac, 200 ml supa de carne, 10 g unt, 2 linguri ulei, 200 g orez cu bobul lung, sare, piper. Preparare Se curața arpagicul, se fierbe în

Ingrediente pentru 4 porții
12 fileuri fine de mușchi de vițel, 6 felii de jambon, 300 g arpagic, 1 lingura de fistic, 8 linguri coniac, 200 ml supa de carne, 10 g unt, 2 linguri ulei, 200 g orez cu bobul lung, sare, piper.

Preparare
Se curața arpagicul, se fierbe în apa și sare, se scurge de apa și se trece prin sita pentru a obține un piure, care se freaca cu unt. Se ung fileurile de mușchi cu piureul de arpagic, se presara cu fisticul zdrobit și se ruleaza fiecare separat.

Se „îmbraca” în felii de jambon, se leaga fiecare, formand minirulouri, și se așaza într-o cratița cu ulei încins. Se rumenesc 2 minute, se stropesc cu coniac, se continua rumenirea pana cand se evapora coniacul. Se adauga supa calda și se lasa sa fiarba 10 minute, la foc potrivit. Separat, se fierbe orezul „al dente”, în apa cu sare, se scurge de apa și se servește alaturi de rulouri, presarate cu fistic zdrobit.

În loc de fistic se pot folosi fie alune de padure, fie miez de nuca.

Acasa in Bucatarie