Fetele lupta pe mai multe fronturi

Apropo.ro / 04.04.2002, 10:03
Fetele lupta pe mai multe fronturi
Dupa ce au cîstigat titlul european pe echipe, jucatoarele române au intrat ieri în lupta la simplu, dublu si dublu mixt Ieri a fost o zi buna pentru componentii lotului României prezent la Campionatele Europene de la Zagreb. Adriana Nastase, Ana Gogorita si Mihaela Steff s-au calificat în

Dupa ce au cîstigat titlul european pe echipe, jucatoarele române au intrat ieri în lupta la simplu, dublu si dublu mixt

Ieri a fost o zi buna pentru componentii lotului României prezent la Campionatele Europene de la Zagreb. Adriana Nastase, Ana Gogorita si Mihaela Steff s-au calificat în runda a doua a probei individuale, dupa ce au trecut de Edina Isici, de Nicola Bentley, respectiv de Anrta Ilkena.

La dublu feminin, Nastase/Gogorita a trecut în turul 1 de Todorovici/Safran (Iugoslavia). În aceeasi faza a competitiei, „dublul” format din Steff si croata Tamara Boros a eliminat perechea Deaton/Lower (Ang). La dublu mixt s-au calificat în optimile de finala ale competitiei cuplurile Steff/Crisan si Lupulesku/Nastase.

Mihaela Steff: „Mergem mai departe”

Dupa cucerirea titlului european pe echipe, Mihaela Steff crede ca greul a început de ieri, cînd toate româncele au intrat în focurile celorlalte probe

Mihaela Steff (23 de ani) de-abia are vreme sa respire între numeroasele meciuri care i-au ramas de disputat la Campionatele Europene de la Zagreb, la individual, dublu si dublu mixt. Vicecampioana continentala nu vrea sa se multumeasca doar cu medalia de aur pe echipe, cîstigata luni de România.

Mihaela, cum a fost calea catre aur?

Nu a fost deloc usoara. În prima întîlnire, cu Luxemburgul, ne asteptam sa cîstigam. Apoi am intrat în semifinale, unde consideram ca am jucat adevarata finala, cu Ungaria, fosta campioana. Iar ultimul act a fost superb, ne pare rau ca în tara lumea nu ne-a putut urmari la televizor. Slava Domnului ca am reusit sa ne impunem!

Cum te simti ca proaspat lider european pe echipe?

Înca nu-mi vine sa cred, nici mie, nici celorlalte fete. Noi speram însa sa nu ne oprim aici. Nu ne lasam nici mai departe.

Ati aflat ca Ministerul Tineretului si Sportului a hotarît sa va dubleze premiul?

Da, stim ca vom primi 63 de milioane si jumatate, desi proba nu este una olimpica. Cred ca este un gest frumos.

Mai aveti ceva timp liber, acolo, la Zagreb?

În timpul competitiei pe echipe programul a fost mai lejer, mai ales pentru ca am jucat semifinalele si finala în aceeasi zi. Dupa aceea, s-a aglomerat brusc. Sîntem la sala de dimineata pîna seara, pentru ca avem foarte multe partide de jucat. Mai ales presiunea din întrecerea individuala este enorma, acum nu mai împarti responsabilitatea cu nimeni.

Cînd reveniti în tara?

Dupa Europene, Adriana Nastase si cu mine ne vom duce în Germania, unde mai avem partide pentru cluburile la care jucam, iar Ana Gogorita se va întoarce în Olanda. Imediat dupa competitie va veni numai Maria Rotaru.

Rezultate de ieri: Feminin, individual, turul 1: Adriana Nastase (Rom)-Edina Isici (BoH) 4-0; Irina Palina (Bul)-Maria Rotaru (Rom) 4-2; Ana Gogorita (Rom)-Nicola Bentley (Sco) 4-0; Mihaela Steff (Rom)-Anrta Ilkena (Let) 4-0; dublu feminin, turul 1: Nastase/Gogorita (Rom)-Todorovici/Safran (Iug) 3-0; Boros/Steff (Cro/Rom)-Deaton/Lower (Ang) 3-0; Pota/Rotaru (Ung/Rom)-Gourin/Legay (Fra) 1-3;

dublu mixt, turul 1: Crisan/Steff (Rom)-Mohler/Wuest (Elv) 3-0; Lupulesku/Nastase (Iug/Rom)-Mencis/Ilkena (Let) 3-0; Filimon/Gogorita (Rom)-Quentel/Fernandes (Fra) 3-1; Cioti/Rotaru (Rom)-Korbel/Strbikova (Ceh) 3-2; turul 2: Filimon/Gogorita-Davidovitz/Hozeh (Isr) 0-3; Cioti/Rotaru-Vukelici/Golici (Iug) 3-1; Crisan/Steff-Gorak/Cichocka (Pol) 3-1; Lupulesku/Nastase-Monteiro/Goncalves (Por) 3-0; turul 3: Crisan/Steff-Sorensen/Finnemann (Dan) 3-2; Lupulesku/Nastase-Pazsy/Lovas (Ung) 3-0; Cioti/Rotaru-Wang/Svensson (Nor/Sue) 1-3.

Sursa: www.prosport.ro