Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam mută în online evenimentele din cauza Omicron

08 12. 2021, 17:05
ROTTERDAM, Centre, 23-01-2020, Logo and exterior of the International Film Festival Rotterdam.,Image: 494376338, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Austria and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam (IFFR) va găzdui evenimentele sale populare din industrie, CineMart și Rotterdam Lab, online, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 în Olanda și încă nu este clar dacă festivalul va fi organizat ca un eveniment cu prezență fizică, așa cum era planificat, în ianuarie.

Reprezentanții festivalului au declarat, potrivit Variety, că un anunț dedicat despre Zilele Pro, inclusiv selecția CineMart, va fi făcut pe 16 decembrie iar programul complet al IFFR 2022 va fi anunțat pe 7 ianuarie, anul viitor.

Dacă evenimentele profesionale vor avea loc online, festivalul era programat să se desfășoare ca un festival cu prezență fizică, la Rotterdam, în perioada 26 ianuarie – 6 februarie, în conformitate cu regulile stricte de sănătate și siguranță, cu îndrumarea Institutului Olandez pentru Sănătate Publică și Mediu.

„Urmărim îndeaproape evoluțiile din Olanda și anticipăm deja că circumstanțele, precum și restricțiile guvernamentale instituite pentru a combate valul actual de COVID-19 vor avea un impact asupra formei IFFR 2022”, a declarat directorul festivalului Vanja Kaludjercic.

„Cum exact va fi adaptat festivalul nostru este ceva la care întreaga noastră echipă lucrează în acest moment și vom putea împărtăși mai multe la conferința noastră de presă de vineri, 7 ianuarie”, a spus Kaludjercic, care a adăugat că, “în ciuda provocărilor continue, festivalul va continua să adapteze un program interesant pentru comunitatea iubitoare de film”.

Cea de-a 51-a ediție a IFFR își va îndrepta atenția asupra regizoarei, muzicianului și autoarei Amanda Kramer, precum și a lui Qiu Jiongjiong, unul dintre cei mai inovatori artiști și realizatori de film din China, și Yuasa Masaaki, animatorul și realizatorul japonez apreciat de critici. Vizionarul cineast thailandez Sayombhu Mukdeeprom, care a lucrat recent la „Memoria” de Apichatpong Weerasethakul și „Call Me by Your Name” de Luca Guadagnino va fi, de asemenea, sărbătorit cu cel de-al treilea premiu anual Robby Müller.

IFFR va marca, de asemenea, premiera mondială a două lungmetraje, „Please Baby Please” cu Andrea Riseborough, Harry Melling și Demi Moore; și „Give Me Pity!” al lui Kramer.

 

Sursa foto: Profimedia