Barbatii se considera a fi nefericiti intre varstele de 35 si 44 ani, din cauza problemelor de servici sau financiare. Mai este numita si varsta crizei de mijloc. Aproape de varsta de 65 de ani incep din nou sa se bucure de viata la fel ca in tinerete.
Peste 1.600 de persoane au fost rugate sa noteze pe o scala de 1 la 10 cat sunt de fericite. La nivelul 10 s-a inregistrat cel mai mare scor, de 7.3 procente.
Numarul 1 ca prezicator pentru fericire este sanatatea, urmat indeaproape de venituri. Nu este vorba de cati bani sunt ci de suma in comparatie cu veniturile altora de aceeasi categorie.
Sanatatea, veniturile, educatia si statusul marital sunt primele patru ce conteaza in starea de fericire a unei femei. Un studiu releva ca cei bogati sunt mai fericiti decat cei saraci, insa cei bogati sunt relativ "saraci". Banii aduc fericirea nu din cauza partilor materiale pe care le putem avea, ci din cauza comparabilitatii cu ceilalti. Daca realizam ca avem un venit mai mare decat ei suntem mai fericti.
Te amuza, dar gandeste-te
Este placut sa nu ai griji materiale. Daca fericirea depinde sa fii mai bogat decat vecinul, apoi va trebui sa muncesti din ce in ce mai mult sa iti mentii statusul.
Scala fericirii la barbati (in procente)
Varste cuprinse intre 16 si 24 de ani: 7,55;
Varste cuprinse intre 35 si 44: 6,88;
Varste peste 65 ani: 7,65.
Ce au in comun cei fericiti
Cand vine vorba de fericire este un singur lucru ce ne incanta cel mai mult: dragostea.
O relatie romantica face ca partenerii sa fie fericiti, cu cat este mai puternica relatia cu atat creste si gradul de fericire. In general, oamenii par sa se simta impacati cu ei insisi si viata lor atunci cand intra intr-o relatie peste nivelul prieteniei.
Relatiile au tendinta sa afecteze sanatatea mintala, sanatatea fizica, cea sexuala si statusul financiar.
Cea mai fericita perioada a vietii? In general, barbatii si femeile spun ca a fost cea din timpul facultatii.
Vrei sa fii fericit acum? Fa asa…
Nu are importanta daca este rock sau clasica, muzica ii va reda sufletului tau un impuls de fiericire.
Cerecatorii ne-au aratat ca in momentul in care ascultam muzica preferata, starea negativa dispare si intervine starea de buna dispozitie.
Ce face muzica
Ne face mai optimisti, voiosi, prietenosi, ne relaxeaza, calmeaza.
Ce nu face muzica
Nu te va usura de sentimentele de frica, ura, agresiune.