Fasole cu legume și cartofi

28 11. 2005, 17:51
Ingrediente pentru 4 porții 500 g fasole boabe fiarta, 200 g fasole verde, 300 g bacon feliat, ulei, 3 morcovi, 2 ardei grași, 1 pahar vin alb, patrunjel, sare, piper. Preparare Morcovii se taie felii, ardeii se taie fideluța și se calesc, în puțin ulei încins,


Ingrediente pentru 4 porții
500 g fasole boabe fiarta, 200 g fasole verde, 300 g bacon feliat, ulei, 3 morcovi, 2 ardei grași, 1 pahar vin alb, patrunjel, sare, piper.

Preparare
Morcovii se taie felii, ardeii se taie fideluța și se calesc, în puțin ulei încins, amestecand continuu, pana cand se înmoaie. Feliile de bacon se taie bucați potrivite și se prajesc pana devin crocante. Fasolea verde se curața și se fierbe în apa cu sare. Se scurge de apa, se amesteca fasolea boabe cu fasolea verde, morcovul și ardeii, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, se adauga costița prajita și un pahar cu vin alb. Totul se lasa la fiert 10 minute. Se servește cu patrunjel verde tocat, presarat deasupra.