Moştenitorii lui Aldo Gucci, preşedinte al casei de modă între 1953 și 1986, au dat un comunicat de presă în care spun că sunt „descumpăniţi” de portretizare eronată a lor în filmul „House of Gucci” al lui Ridley Scott.
În comunicat se spune că producătorii „nu s-au deranjat” să îi consulte înainte de a-l descrie pe Aldo Gucci – jucat de Al Pacino – şi membrii familiei Gucci ca „infractori, ignoranţi şi insensibili faţă de lumea din jurul lor”.
Filmul atribuie „un ton şi o atitudine protagoniştilor binecunoscutelor evenimente care nu le-au aparţinut”.
„Este extrem de dureros, din punct de vedere uman, şi o insultă la adresa moştenirii pe baza căreia marca este construită astăzi”.
„Nu putea fi mai departe de adevăr”, având în vedere că în cei 70 de ani de când Gucci e afacere de familie, a fost „o companie incluzivă”, se mai arată în document.
În anii 1980, când e plasată acţiunea filmului, erau câteva femei în funcţii de conducere la Gucci, membre ale familiei sau nu, precum preşedinta Gucci America, şi şefa departamentului de relaţii publice.
„Gucci este o familie care onorează munca strămoşilor săi, a căror amintire nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol neadevărat şi care nu face dreptate protagoniştilor. Membrii familiei îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a-şi proteja numele, imaginea şi demniatea lor şi a celor dragi”, se arată în încheiere.
Pentru moment, nu a fost deschisă nicio acţiune legală împotriva filmului lui Scott, conform publicației Variety.
Regizorul a respins, săptămâna trecută la BBC Radio 4, criticile aduse de Patrizia Gucci, care vorbea în numele familiei, şi l-a acuzat că „a furat identitatea unei familii pentru a face profit”.
„Nu discut asta. Trebuie să vă amintiţi că un membru al familiei a fost ucis şi altul a mers la închisoare pentru evaziune fiscală, aşa că nu puteţi să îmi vorbiţi despre făcut profit. Imediat ce faceţi asta deveniţi parte din domeniul public”, a declarat regizorul.
Foto: Profimedia Images