Ultima victimă din seria neagră a starurilor răpuse de supradoze este Heath Ledger, rebelul de la Hollywood apreciat de toată lumea pentru prestaţia excelentă din “Brokeback Mountain”, unde a interpretat rolul unui homosexual, cu care a fost atît de aproape de un Oscar…
Australianul Heath Ledger a murit marţi, la locuinţa sa din New York, la vîrsta de 28 de ani. Chiar dacă deocamdată nu s-a făcut public rezultatul autopsiei, toată lumea pune moartea sa pe seama unei supradoze, menajera care l-a găsit spunînd că era înconjurat de flacoane cu medicamente. Heath a intrat în rîndul vedetelor de la Hollywood după rolurile din “Patriotul”, “Puterea dragostei” şi “Fraţii Grimm”. Adevărata consacrare i-a venit însă o dată cu personajul Ennis Del Mar, unul dintre cei doi homosexuali din “Brokeback Mountain”.
Marilyn Monroe a murit în plină glorie, la numai 36 de ani. Actriţă, sex-simbol şi diva necontestată a secolului XX, Marilyn şi-a găsit sfîrşitul în casa sa din Los Angeles, după ce a înghiţit intenţionat un pumn de medicamente. În ciuda rolurilor de milioane de dolari şi a faptului că regizorii se “băteau” pentru a o avea în filmele lor, senzuala din “Domnii preferă blondele” sau “Cum să te căsătoreşti cu un milionar” era măcinată de depresii cauzate de poveştile ratate de amor şi de singurătate. Marilyn face avere chiar şi după moarte. Astfel, deşi a trecut aproape o jumătate de secol de la decesul său, anual se strîng în conturile actriţei 7-8 milioane de dolari, numai din vînzarea imaginii sale.
Blestemul drogurilor i-a lovit mortal şi pe cei trei reprezentanţi de bază ai generaţiei flower-power: Jimi Hendrix, Jim Morrison şi Janis Joplin. Considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti rock din lume, Jimi Hendrix n-a avut însă timp să se dezvolte ca artist, murind la numai 27 de ani, după ce a combinat alcoolul cu tranchilizantele. Din cauza vieţii dezordonate, nu a reuşit să scoată decît patru albume, restul materialelor înregistrate de el în studio sau prezentate live la concerte, şi valorînd sute de milioane de dolari, fiind valorificate de rudele sale post-mortem.
Colegul său de generaţie, Jim Morrison, liderul formaţiei The Doors, a murit tot la 27 de ani şi tot în urma unei supradoze. Deşi ajunsese la un asemenea grad de popularitate încît fanii îl considerau un adevărat zeu, era deprimat, iar viciile alcoolului şi al drogurilor, pe care le prinsese încă din anii studenţiei, l-au urmat pînă la sfîrşit. A murit la Paris pe 3 iulie 1971.
Şi pentru Janis Joplin, considerată de mulţi cea mai importantă femeie din muzica rock, atît cariera cît şi viaţa s-au încheiat fulgerător tot la 27 de ani, din cauza unei supradoze. Posesoarea unei voci impresionante, Janis nu a reuşit să scoată decît trei albume, alături de alte formaţii, murind exact cînd pregătea primul său album solo.
Elvis Presley – chiar şi la 30 de ani de la moarte, regele rock’n’roll a rămas fruntaş în topul celor mai bine vînduţi artişti din istorie, alături de Beatles şi Michael Jackson. Cele 31 de filme, două documentare, 64 de albume de studio sau live şi 149 de single-uri sunt numai cîteva dintre reperele unei cariere care l-au transformat într-un idol. Pe lîngă celebritatea de care s-a bucurat, artistul a strîns o avere fabulousă, primul milion de dolari intrîndu-i în cont la 20 de ani. La 40 de ani, cîştiga anual aproximativ cinci milioane de dolari. Din păcate pentru el, cel puţin un million îi dădea pe medicamente şi droguri. Viciul l-a costat scump: pe 16 august 1977, a fost găsit mort în baie, doborît de un atac de cord pe fondul consumului de tranchilizante.
Chris Penn, fratele mai mic al mult mai celebrului Sean Penn, a murit la 40 de ani din cauza unei probleme cardiace cauzate de combinaţia dintre marijuana, cocaină şi tranchilizante. Chris a rămas cunoscut mai ales pentru rolul lui Eddie Cel Simpatic din filmul de debut al lui Quentin Tarantino, “Reservoir Dogs”.
Anna Nicole Smith – blonda texancă devenită cunoscută după ce a pozat goală pentru PLAYBOY, a ajuns în centrul atenţiei în 1994, cînd s-a căsătorit cu un miliardar cu 62 de ani mai în vîrstă, Howard Marshall. La un an după nuntă, octogenarul a murit, lăsînd în urma sa nu mai puţin de 1,6 miliarde de dolari. Norocul nu a fost însă de partea tinerei văduve, familia lui Howard contestînd în justiţie decizia ca Anna Nicole să primească jumătate din averea fostului soţ. După ani întregi de procese, vedeta a reuşit să primească o felie de aproape 300 de milioane de dolari din averea miliardarului, dar nu a mai apucat să se bucure de aceşti bani, la 39 de ani murind din cauza unei supradoze de droguri şi tranchilizante. Incidentul a avut loc pe 8 februarie 2007, într-o cameră a unui hotel din Florida.