„Pe 13 decembrie 2013, FSB a cerut datele personale ale organizatorilor Euromaidanului”, a scris miercuri Pavel Durov pe pagina sa de VKontakte.
„Răspunsul nostru a fost și va fi un refuz categoric, deoarece jurisdicția rusă nu se aplică utilizatorilor ucraineni ai VKontakte. A transmite aceste date nu înseamnă numai o încălcare a legii, dar și o trădare a milioanelor de utilizatori din Ucraina care au avut încredere în noi”, a mai scris Durov.
Durov, în vârstă de 29 de ani, supranumit Mark Auckerberg al Rusiei, a demisionat pe 1 aprilie din funcția de CEO al VKontakte, declarând că schimbările de acționariat au pus presiune pe idealurile pe baza cărora s-a fondat societatea, între care dreptul la liberă exprimare.
În postul de miercuri, Durov spune că a vândut acțiunile pe care le deținea, dar că nu regretă, pentru că protecția datelor utilizatorilor merită „mult mai mult”. „Din decembrie 2013 nu am mai avut proprietate, dar am rămas cu ceva mult mai important – o conștiință curată și idealuri pe care sunt dispus să le apăr”, a mai menționat Durov.