Rosalia, poreclită „frumoasa adormită”, pentru că arată exact ca un copil care doarme, a murit de pneumonie în 1920.
Tatăl ei îndurerat a vrut să o păstreze ca vie pentru totdeauna așa că a apelat la Alfredo Salafia, un îmbălsămător faimos în acea perioadă. Mascali a descoperit un manuscris în care Salafia scrisese ingredientele folosite pentru mumificarea Rosaliei: „o parte glicerină, o parte formol saturat cu sulfat de zinc și clorură și o parte alcool saturat cu acid salicilic”. Această mixtură a funcționat perfect. Formolul a omorât bacteriile, glicerina a prevenit uscarea corpului, acidul salicilic a omorât fungii, iar sările de zinc au pietrificat trupul.
Dario Piombino-Mascali, antropolog și curatorul catacombelor Capuchin, este cel care a descoperit, în 2009, de ce corpul Rosaliei s-a conservat atât de bine, și tot el axplică de ce Rosalia „clipește”..
„Este o iluzie optică, produsă de lumina care intră prin geamul lateral și care se schimbă pe parcursul zilei”, a explicat el. Mumia a fost pusă în poziție orizontală, într-un sicriu de sticlă total lipsit de umiditate. În noua poziție ochii fetei pot fi observați ma ușor. „Nu sunt complet închiși și nici nu au fost vreodată”, a mai spus el.