Expeditie româneasca pe Kilimanjaro

Apropo.ro / 27.07.2004, 10:56
Expeditie româneasca pe Kilimanjaro
Alpiniștii Viorel Negoița și Cristian Boboc vor porni, vineri, într-o expediție în Africa, în care vor escalada toate cele trei vîrfuri ale masivului Kilimanjaro. Negoița și Boboc vor escalada toate cele trei conuri vulcanice din Kilimanjaro, Vîrful Uhuru al

Alpiniștii Viorel Negoița și Cristian Boboc vor porni, vineri, într-o expediție în Africa, în care vor escalada toate cele trei vîrfuri ale masivului Kilimanjaro.

Negoița și Boboc vor escalada toate cele trei conuri vulcanice din Kilimanjaro, Vîrful Uhuru al vulcanului Kibo (5895 m), Vîrful Mawenzi (5139 m) și Vîrful Shira (3962m). Se preconizeaza ca ascensiunea sa dureze maximum zece zile.

Expediția va avea și o latura științifica, cei doi alpiniști urmînd sa aduca mostre de roci și plante din diferite etaje alpine de pe Kilimanjaro pentru Facultațile de Geografie și Geologie din cadrul Universitații București.

Viorel Negoița, economist, și Cristian Boboc, inginer de sistem, sînt membri afiliați ai Federației Române de Alpinism și Escalada.

Mediafax