Expeditie a unor alpinisti clujeni în Muntii Himalaya

Apropo.ro / 05.04.2004, 10:08
Expeditie a unor alpinisti clujeni în Muntii Himalaya
O echipa de trei alpiniști clujeni de la Clubul de Cicloturism "Napoca" va pleca, duminica seara, din Nepal, într-o expediție în Munții Himalaya, care va dura pîna pe 11 mai și va avea ca obiectiv vîrfurile Mera (6.476 m) și Island Peak (6.180 m).  "În cazul în care

O echipa de trei alpiniști clujeni de la Clubul de Cicloturism „Napoca” va pleca, duminica seara, din Nepal, într-o expediție în Munții Himalaya, care va dura pîna pe 11 mai și va avea ca obiectiv vîrfurile Mera (6.476 m) și Island Peak (6.180 m).

 „În cazul în care vremea va permite, se vor aborda înca o serie de vîrfuri de peste 5.000 de metri, cum ar fi Chukung Ri, Kongma Tse, Kala Pattar. Va avea loc, de asemenea, și o vizita în tabara de baza de unde se ataca vîrful Everest”, a declarat, duminica, directorul executiv al Clubului de Cicloturism „Napoca”, Radu Mititean.

Mititean a spus ca planul de escaladare a unor vîrfuri din Himalaya este mai vechi, pîna acum alpiniștii clujeni facînd expediții în Africa, Asia și Europa. „Anul viitor speram sa atacam vîrfuri din America de Nord, iar peste doi-trei ani vîrfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya”, a spus Mititean.

Acțiunea este coordonata de Arnold Kadar, care mai are la activ ascensiuni pe vîrfuri precum Ararat, Kilimanjaro și Aconcagua. Ceilalți doi membri ai echipei clujene sînt Adrian Munteanu și Sebastian  Baieș.

Costurile expediției se ridica la aproximativ 10.000 de dolari, jumatate din suma fiind acoperita din sponsorizari, iar restul de catre alpiniști.

Mediafax