Exotica precum María Salomé

18 04. 2005, 13:37
Vrei sa fii în centrul atentiei la petreceri? Încearca stilul de machiaj al personajului interpretat de Ana de la Reguera în "gitanas". Look-ul senzual și agresiv al actriței, bazat pe o cromatica bogata a machiajului (anii Â’80), trebuie "susținut" de o ținuta


Vrei sa fii în centrul atentiei la petreceri? Încearca stilul de machiaj al personajului interpretat de Ana de la Reguera în „gitanas”.

Look-ul senzual și agresiv al actriței, bazat pe o cromatica bogata a machiajului (anii Â’80), trebuie „susținut” de o ținuta vestimentara trendy. Personajul María Salomé are o fire voluntara „tradata” de forma bine definita a sprancenelor (lungi și foarte puțin arcuite, aproape orizontale), aceasta fiind elementul cheie al fizionomiei.

Secretul reușitei acestui tip de machiaj este estomparea perfecta a liniei de demarcație dintre petele de culoare. Însa, zonele de culoare trebuie sa fie precise (în special, forma pliului pleoapei superioare și codița desenata în unghiul exterior al ochiului).

Alegerea culorilor folosite pentru machiaj este importanta. Este bine sa eviți nuanțele pure, care confera un plus de agresivitate (și vulgaritate!) acestui stil de machiaj, dar și tonurile stralucitoare, care tind sa „anihileze” trasaturile fizionomiei.

Maxilarele puternice și gura bine evidențiata a Maríei Salomé sunt perfect încadrate de coafura ușor ondulata. Buclele feminine atenueaza aerul voluntar, conferit de forma maxilarelor, și accentueaza totodata senzualitatea buzelor. Modelul ales are trasaturile asemanatoare cu cele ale actriței, însa liniile sunt mai puțin definite, iar buzele sunt mai subțiri.

Pentru a se obține expresia Maríei Salomé, arcada a fost umbrita în interior, langa nas, și iluminata la exterior, înspre tampla (spranceana pare ușor încruntata). Pleoapele sunt conturate cu negru în întregime. Genele trebuie sa fie lungi și foarte bine rimelate (se pot folosi și gene false). Pentru fardarea pleoapelor s-au folosit nuanțe de brun, roșu-burgundia, kaki și indigo.

Buzele au fost fardate într-o nuanța agresiva (a vinului) cu un ruj cremos irizant. Deoarece buzele modelului sunt mai subțiri, forma acestora a fost corectata cu un creion în aceeași nuanța cu cea a rujului, aplicat pe toata suprafața buzelor. Ca baza a machiajului s-a folosit un produs bronzant și un blush natural. Un fard de obraz prea colorat încarca inutil machiajul!

Modelul are parul drept, iar lungimea este uniforma. Pentru a realiza coafura Maríei Salomé, hair stylist-ul a pus tot parul pe bigudiuri mari și mijlocii. Dimensiunile diferite ale bigudiurilor dau impresia de tunsoare în scari (cum este cea a Maríei). Dupa uscarea parului, bigudiurile se îndeparteaza, iar onduleurile se desfac ușor cu mana. Pentru fixare s-a folosit un spray fixativ.

Parerea specialistului

Isabela Savu, hair-stylist

Reușita unei coafuri depinde și de produsele folosite. Spuma de par se aplica, întotdeauna, înainte de coafare. Gelul de par sau ceara sunt ideale pentru evidențierea onduleurilor, însa ceara nu trebuie aplicata pe un par fin, deoarece îi reduce volumul. Luciul de par se folosește doar pentru stilizarea coafurii, dar nu are caracteristici de fixare și nici nu confera volum parului.

Ruxandra Dobrescu, make-up artist
Pentru machiajul ochilor recomand folosirea nuanțelor neutre, care sunt întotdeauna o opțiune fara risc. Daca ai ochii foarte închiși la culoare, nu folosi negru pentru conturarea pleoapelor. O opțiune mai potrivita este albastru-tuareg, nuanța ce accentueaza bronzul pielii, oricat de anemic ar fi acesta. Evita rujurile în nuanțe saturate: roșu, portocaliu sau trandafiriu.