Europene fara echipa de senioare

Apropo.ro / 18.04.2002, 09:50
Europene fara echipa de senioare
Azi debuteaza la Patras campionatele continentale, competitie la care, în premiera, România nu va participa cu echipa de senioare. Oana Petrovschi este singura noastra gimnasta care va lua startul în întrecerea senioarelor. Pentru românca este, totodata, si prima competitie importanta la care

Azi debuteaza la Patras campionatele continentale, competitie la care, în premiera, România nu va participa cu echipa de senioare.

Oana Petrovschi este singura noastra gimnasta care va lua startul în întrecerea senioarelor. Pentru românca este, totodata, si prima competitie importanta la care va evolua. Restul de senioare, care au urcat pe cea mai înalta treapta a podiumul mondial de anul trecut, de la Gent, au ramas acasa din motive de sanatate.

Pe 18 martie, antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang le-au trimis de la Deva spre cluburile la care sînt legitimate pe Andreea Raducan, Loredana Boboc, Andreea Isarescu, Sabina Cojocar, Carmen Ionescu si Silvia Stroescu. Cei doi au invocat atunci totusi si motive de indisciplina. Cu doar doua saptamîni înainte, cea mai titrata dintre gimnaste, Andreea Raducan, a anuntat ca se retrage definitiv din activitatea competitionala, dar ulterior ea a revenit asupra deciziei.

Cel care va fi alaturi de Oana Petrovschi, dar si de echipa de junioare a României, este Octavian Belu, care a fost desemnat seful delegatiei noastre la Europenele din Grecia. Azi, micutele Floarea Leonida, Alexandra Eremia, Iuliana Chindrea, Elena Velicu si Monica Rosu vor intra în concursul pe echipe, întrecerile pentru senioare fiind programate vineri. Se vor califica în finala la individual (sîmbata) primele 24 de gimnaste, iar la cele pe aparate (duminica) cele mai bune 8 sportive pentru fiecare proba.

Una dintre vedetele concursului de la Patras, Svetlana Horkina, si-a propus sa o egaleze pe cea mai valoroasa gimnasta a tuturor timpurilor, Nadia Comaneci. Rusoaica, campioana mondiala în 2001, doreste sa obtina în Grecia cel de-al treiela titlu continental consecutiv, primele doua cucerindu-le în 1998, la Sankt Petersburg, si în 2000, la Paris. Horkina va trebui sa învinga 119 gimnaste din 32 de tari înscrise în concurs. Întrecerile vor fi transmise în direct, începînd de mîine, de canalul de televiziune Eurosport.

Luni vor ajunge la Patras si cele doua echipe masculine ale României, cea de seniori si cea de juniori, baietii urmînd sa concureze pentru titlurile continentale în zilele 26-28 aprilie.

Sursa: www.prosport.ro