Escalop de ficaței cu struguri și miere

23 08. 2004, 17:06
Ingrediente pentru 4 portii: 450 g ficaței de pui, 4 "inimi" de salata verde creața, 250 g boabe de struguri albi, 2 linguri de miere, 4 linguri vin alb, cimbru, patrunjel verde, marar verde, busuioc, sare, piper. Preparare: Se taie în doua "inimile" de salata și se fierb

Ingrediente pentru 4 portii:
450 g ficaței de pui, 4 „inimi” de salata verde creața, 250 g boabe de struguri albi, 2 linguri de miere, 4 linguri vin alb, cimbru, patrunjel verde, marar verde, busuioc, sare, piper.

Preparare:
Se taie în doua „inimile” de salata și se fierb cateva minute în apa cu sare. Se scurg de apa și se pastreaza calde. Se aleg ficaței mari de pui, se curața de pielițe, se spala, se șterg cu un prosop și se taie felii de 2 cm grosime. Se condimenteaza cu sare, piper și se pudreaza cu celelalte condimente tocate fin, apoi se prajesc într-o tigaie antiadeziva, 30 de secunde pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie calda.

În tigaia în care au fost prajiți ficațeii, se toarna mierea și se lasa sa fiarba 2 minute, se adauga vinul alb și se mai fierb înca 2 minute. Se adauga boabele de struguri și se fierb în sosul format, mișcand mereu cratița. Se toarna peste ficațeii prajiți și se servesc cu jumatațile de „inimi” de salata.