Escalop bearnez

28 05. 2002, 15:49
Ingrediente: 800 g mușchiuleț de vaca, 2 oua, pesmet picant, 8 felii de costița, 100 g cașcaval, 100 g unt, sare, piper. Pentru sos: 2 ardei grași roșii, roșii în bulion, 3-4 fire de usturoi verde, 2 legaturi ceapa verde,


Ingrediente: 800 g mușchiuleț de vaca, 2 oua, pesmet picant, 8 felii de costița, 100 g cașcaval, 100 g unt, sare, piper.

Pentru sos: 2 ardei grași roșii, roșii în bulion, 3-4 fire de usturoi verde, 2 legaturi ceapa verde, 1 ardei iute, 4-5 linguri ulei, sare.

Preparare:

Se taie mușchiulețul în felii mai grosuțe. Se bat cu ciocanul de șnițele, se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust.

Se trec prin ou batut și pesmet picant, dupa care se prajesc în unt încins. Cand sunt gata, se așaza într-o tava termorezistenta, unsa cu unt, punand deasupra fiecarui șnițel cate o felie de șunca.

Separat, se calesc, în unt, ardeii, ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Se calesc puțin, apoi se adauga roșiile curațate de pielița și taiate cubulețe.

Se condimenteaza cu sare, dupa gust, și se lasa sa fiarba pana cand se înmoaie legumele. Cand este gata, sosul se rastoarna peste șnițelele din tava, deasupra se rade cașcaval pe toata suprafața și se mai lasa în cuptor, la foc mic, înca 10-15 min.