Un aspect care nu trebuie subestimat când vine vorba de frumuseţea feţei este îndepărtarea părului nedorit. În acest sens, femeile sunt înrobite de diferitele metode de îndepărtare a părului, pentru a avea o piele netedă, mai ales pe faţă. Epilarea facială, la fel ca şi cea din alte părţi ale corpului, trebuie tratată cu foarte multă atenţie, mai ales în cazul persoanelor de sex feminin.
„Este inadmisibil ca femeile să utilizeze aparatul de ras când vine vorba de epilarea feţei. De obicei, această metodă este utilizată pentru alte zone ale corpului, atunci când timpul sau alte motive nu permit o deplasare la salon. Rezultatul nu va fi niciodată optim şi după două zile ajungi tot la o epilare făcută la salon. În plus, rişti să te alegi cu o mustaţă mult mai evidentă şi cu fire de păr mai groase. E valabil şi în cazul sprâncenelor şi al părului descoperit, în unele cazuri la femei, chiar şi pe obraji.”, ne spune Nicoleta Ion, Trainer Rica România.
Tehnici de epilare la îndemână…dar mai puţin eficiente
– Penseta – Deoarece zona feţei unei femei nu este foarte păroasă, de mare ajutor în multe cazuri sunt pensetele. Cele mai multe femei, în special cele care au doar câteva fire de păr în zona sprâncenelor şi în zona dintre nas si gură, folosesc penseta. Datorită formei sale deosebite, penseta permite extragerea firului de păr din rădăcină. Vei reuşi astfel, să dai o formă sprâncenelor mult mai rapid şi mai uşor. Însă, în cazul în care pilozitatea facială este mare, penseta nu e de ajutor. Rişti să rupi firele şi să te infectezi.
– Ceara rece – Este mult mai uşor să apelezi la ceara rece pentru epilarea din zona facială. În acest caz pe piaţă există mici benzi de depilare destinate acestor zone ale feţei: sprâncenele şi mustaţa.
– Crema depilatoare – Deşi este foarte uşor de aplicat, pielea poate rămâne extrem de iritată, iar efectul este pentru un timp scurt.
Epilarea facială cu ceară
„Pentru persoanele care nu vor să piardă prea mult timp, există întotdeauna o metodă la îndemână şi sigură: ceara clasică. Aceasta poate fi aplicată atât caldă, cât şi rece, depinde de tipul ales. Tehnica este în esenţă aceeaşi ca pentru epilarea corpului: ceara încălzită şi adusă la o temperatură suportabilă pentru corp este întinsă cu spatulă specială pe zona care urmează să fie epilată. Urmează îndepărtarea ei, dar şi în cazul aplicării şi al îndepărtării, pot apărea accidente. De aceea, este recomandat ca această procedură să fie făcută de persoane cu experienţă.”, adaugă specialistul .
De aceea, dacă aveţi doar câteva fire de păr, le puteţi rezolva cu o pensetă de calitate, dar pentru o pilozitate mai mare e mai bine să cereţi ajutorul specialistului.