Emirul Qatarului a cumpărat 6 insule grecești, doar pentru copiii și soțiile sale

De: Marian Andrei / 06.03.2013, 12:00
Emirul Qatarului a cumpărat 6 insule grecești, doar pentru copiii și soțiile sale
Emirul Qatarului, șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumpărat șase insule grecești din Marea Ionică de la proprietari privați, dorind să construiască acolo palate pentru cei 24 de copii și cele trei soții.

Insulele, nelocuite, au atras atenția emirului în urmă cu patru ani, când acesta a ajuns cu iahtul său în Marea Ionică. După ce iahtul a ancorat în apele Insulei Itaca, emirul a coborât la țărm pentru o plimbare, timp în care s-a interesat și despre proprietarul insulelor.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Emirul a negociat dur prețul insulelor, profitând de interesul redus al investitorilor pentru activele diosponibile la vânzare în Grecia, și a reușit să le cumpere pentru „doar” 8,5 milioane de euro.

Emirul dorește să construiască, pe insule, palate pentru plăcerea exclusivă a celor 24 de copii și a celor trei soții ale sale. Cea mai mare problemă pe care o are acum emirul, este legată de legislație.

„Există o lege stupidă, pentru că în Grecia facem totul invers. Legea spune că indiferent de terenul pe care îl deții, locuința nu poate fi mai mare de 250 de metri pătrați. Emirul a reacționat spunând că WC-ul său are 250 de metri pătrați, iar bucătăria 1.000 de metri pătrați, pentru că altfel unde și-ar putea hrăni toți oaspeții?”, a spus primarul din Itaca.