Elvira Deatcu este specialistă în deserturi

14 01. 2015, 14:00


Deşi îi place să gătească, actriţa pe care publicul îşi aduce aminte cu siguranţă din telenovela „Iubire şi onoare” nu petrece prea mult timp prin bucătărie, însă atunci când o face iese ca la mama acasă.

” Ştiu să gătesc orice, nu fac sarmale pentru că mama e deja o specialistă în domeniu, în rest fac orice. A! Şi nu fac nici tocăniţe pentru că nu mă pricep. Mie îmi place foarte mult să gătesc dulciuri. Fac prăjituri cu fructe, tarte, iar vara fac un tiramisu cu căpşuni, servit la pahar transparent”, ne mărturiseşte actriţa care se declară o fană înrăită a pastelor pregătite de… soţ, pe care îl răsfaţă tot cu prăjituri.


Prăjitura cu fructe „Mamina”
Fac un blat din 5 ouă, puţin unt, zahăr brun, făina, un iaurt, zahăr vanilat şi praf de copt. Blatul care iese nu este pufos, este o cocă îngustă şi foarte gustoasă. Se pune blatul la cuptor 20 minute, apoi se scoate, se pune un strat de vişine scurse, care trebuie să fie proaspete. Iarna eu le păstrez la congelator. Prăjitura se pune din nou la cuptor timp de 15 minute şi, la sfârşit, se adaugă un strat de bezea, făcut din albuş de ou bătut cu zahăr. Se mai lasă la cuptor încă 10 minute, apoi este gata!