Elvetienii nu-l lasa pe Schumacher sa-si faca vila

Apropo.ro / 20.03.2002, 09:52
Elvetienii nu-l lasa pe Schumacher sa-si faca vila
Departamentul Federal pentru Dezvoltare Teritoriala (DTT) nu este de acord ca pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher sa-și construiasca o vila la Wolfhalden, în nord-estul Elveției, pe un domeniul aflat lînga lacul Constance Proiectul campionatului mondial la Formula 1 nu

Departamentul Federal pentru Dezvoltare Teritoriala (DTT) nu este de acord ca pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher sa-și construiasca o vila la Wolfhalden, în nord-estul Elveției, pe un domeniul aflat lînga lacul Constance

Proiectul campionatului mondial la Formula 1 nu este agreat nici de organizațiile ecologiste.

Responsabilii DTT au estimat ca transformarea terenului respectiv din zona agricola în zona de construcții contravine legii federale privind amenajarea teritoriului. Potrivit oficialilor DTT, proiectul lui Michael Schumacher ar duce la formarea unei zone izolate de construcție în mijlocul unui vast teren agricol. Același argument este adus și de asociațiile de protecție a mediului Pro Natura, Fundația Elvețiana pentru Protejarea Peisajului și Patrimoniul Elvețian.

Michael Schumacher intenționeaza sa construiasca la Wolfhalden o vila cu piscina, gradjuri pentru cai și manej. Dintre cele 17 hectare ale terenului, cinci ar trebui transformate în zona de construcție. Campionul mondial locuiește în prezent la Vufflens-le-Chateau, dar dorește sa se instaleze la Wolfhalden pîna, cel tîrziu, în anul 2004, pentru ca fii sai sa urmeze școala în limba germana.

Responsabilii din cantonul elvețian unde se afla Wolfhalden și cei ai asociațiilor de protecție a mediului se vor reuni pe data de 15aprilie pentru a lua o decizie.

Sursa: www.mediafax.ro