Ei pun preţ pe viaţă. Pune şi tu!

18 01. 2013, 13:59

România este singura ţară din Europa care nu decontează tratamentul profilactic pentru hemofilie, iar în ţara noastră sunt aproximativ 2.200 de bolnavi. Tratamentul este foarte costisitor, aproximativ 2.000 euro/luna şi sunt foarte puţini care şi-l pot permite. Cu toate acestea, există speranţă pentru copiii bolnavi de hemofilie, aceştia pot duce o viaţă normală dacă primesc tratament la timp www.acasatv.ro este locul unde pot semna petiţia cei care „Pun preţ pe viaţă” şi vor să se numere printre cei care ajută la acordarea şi decontarea de tratament bolnavilor de hemofilie din partea Statului Român. „Pune preţ pe viaţă” şi ajută la refacerea Centrului medical de tratament şi recuperare de la Buzias, singurul centru în care bolnavii de hemofilie beneficiază de recuperare şi tratament, distrus în urma unui incendiu izbucnit în mai 2012. Cei care vor să ajute pot dona 2 euro (valoare care nu conţine tva) la numîrul scurt 8865 într-o campanie realizată cu sprijinul Cosmote, Orange şi Vodafone.
„Ne dorim ca aceşti copii să aibă parte de tratament complet şi să ducă un trai mai bun. În momentul în care unul dintre copiii noştri face febra te consumi şi simţi că nu mai ai viaţă în tine, darămite să ştii că e bolnav şi că e posibil să nu mai apuce ziua de mâine sau ora următoare… Este foarte simplu să semnăm petiţia. Intră pe www.acasatv.ro şi este chiar pe prima pagină. Gândiţi-vă că un singur click poate salva o viaţă!”, spune Nicoleta Luciu.

„Demersul iniţiat de cei de la ACASĂ mi se pare lăudabil pentru că mă gândesc cu groază ca poate copiii mei, copiii prietenilor mei pot suferi de această boală, iar neputinţa de a găsi o rezolvare mi se pare de o durere incredibilă. Nu este mult ce avem de făcut, dar este enorm pentru cei cu probleme, aşadar, susţin şi semnez petiţia „Pune preţ pe viaţă”- Adela Popescu

„Am aflat prima oara de problema acestor oameni de curând, este o afecţiune necruţătoare şi care nenoroceşte iremediabil vieţi. Atunci când începi să te informezi şi auzi despre sângerări spontane, despre articulaţii care ajung imobile, de faptul ca mici lovituri – care pentru noi, ceilalţi, sunt inofensive – pentru ei pot însemna moartea, despre dureri atroce… ai impresia că este o luptă fără sorţi de izbândă. Dar te uiţi la ce se întâmplă în alte ţări şi-atunci înţelegi că există şanse. Dar şansele există doar şi numai în alte ţări. Da, suntem şi la capitolul ăsta ultimii din Europa, România nu decontează tratamentul profilactic pentru bolnavii de hemoflie! Toate ţările civilizate fac asta, inclusiv Bulgaria, Republica Moldova. Noi suntem la nivelul Azerbaigianului… Paradoxul vine din faptul că aceşti oameni ar fi perfect normali şi ar duce o viaţă perfect normală dacă ar primi acest tratament până la 18 ani măcar. Aşa că noi… ne implicam sperând să remediem această situaţie. Insistăm ca Statul Român să acorde tratament profilactic şi pentru cei suferinzi de hemofilie”, declară Cabral.

„Am aflat ce înseamnă această boală necruţătoare abia când ACASĂ a început campania Pune prţt pe viaţă! Poveştile adevărate ale oamenilor ce suferă de hemofilie, pe care le spun în fiecare marţi, în cadrul emisiunii, m-au îngrozit! Există însă pentru ei o speranţă, o şansă la viaţă. Dragii mei, am nevoie de cel mult un minut din timpul vostru ca să puneţi cu adevărat preţ pe viaţă. Intraţi pe http://punepretpeviata.acasatv.ro/ şi semnaţi petiţia pentru introducerea gratuită în sistemul medical, a medicamentelor pentru bolnavii de hemofilie! Haideţi să facem un efort, iar vocile noastre vor fi auzite şi soarta unor condamnaţi va fi schimbată”, declară Ioana Maria Moldovan.

Dan Cruceru mărturiseşte că a fost foarte impresionat de suferinţa copiilor bolnavi de hemofilie şi îşi doreşte să fie ajutaţi: „Când vezi acei copii într-o suferinţă cumplită pe care ei o trăiesc zi de zi, nu ai cum să stai pe margine. De aici a pornit campania Pune preţ pe viaţă! Este strigător la cer ca aceşti oameni să nu primească un tratament gratuit aşa cum toţi bolnavii de hemofilie primesc în străinătate. Aşa că, îi rog pe toţi românii să semneze petiţia”.

Tudor Chirilă, actor şi muzician, susţinător constant al unor cauze sociale, a vizitat miercuri 5 decembrie 2012, Centrul de la Buziaş, alăturându-se Campaniei Fundaţiei Cristian Şerban, de refacere a dotărilor distruse în urma unui incendiu. „Copiii şi tinerii îngrijiţi în acest centru, au nevoie de sprijinul nostru, pentru a beneficia de tratament şi recuperare. Cand îi priveşti pe acesti tineri, întelegi cât eşti de norocos şi de dator în acelaşi timp, de a da un strop din binele tau, celor mai puţin norocoşi decât tine”, a declarat Tudor Chirilă.