Echipa României încearca sa obtina calificarea la CM

Apropo.ro / 13.07.2004, 10:24
Echipa României încearca sa obtina calificarea la CM
Nationala de rugby în șapte a României va disputa, vineri și sîmbata, la Palma de Mallorca, meciurile contînd pentru calificarea la Cupa Mondiala ce va avea loc la Hong Kong, în perioada 18-20 martie 2005. România se afla într-o grupa din care mai fac parte Italia, Spania și

Nationala de rugby în șapte a României va disputa, vineri și sîmbata, la Palma de Mallorca, meciurile contînd pentru calificarea la Cupa Mondiala ce va avea loc la Hong Kong, în perioada 18-20 martie 2005.

România se afla într-o grupa din care mai fac parte Italia, Spania și Croația. Pentru a prinde un loc la întrecerea mondiala, naționala româna trebuie sa obțina cel putin locul 2 îngrupa, pentru a se califica în sferturile de finala, iar apoi sa mai cîștige cel puțin un meci în play-off. Primele șapte echipe din cele 16 participante la competiția din Spania se califica la CM.

Antrenorul Dan Badea are la dispoziție, în Palma de Mallorca, urmatorii zece jucatori: Vasile Ghioc, Horațiu Bargaunas, Valentin Calafeteanu (Dinamo), Costica Merșoiu, Ștefan Dumitru (Steaua), Bogdan Voicu (U. Cluj), Darie Curea (Farul Constanța), Dan Vlad (Metrorex), Madalin Girbau (Contor Zenner Arad), Ionuț Dimofte (Eldoforest Suceava). Ghioc, Merșoiu, Voicu și Dimofte au evoluat în partida cîștigata de selecționata României, cu scorul de 25-24, în fața Italiei, la rugby în 15. 

Ultimul meci de verificare înaintea plecarii spre Palma de Mallorca va avea loc, luni, la ora 17.30, pe stadionul Tineretului, împotriva campioanei României la rugby în 15, Dinamo București.

România s-a calificat la turneul final al Circuitului European de rugby în șapte, de la Palma de Mallorca, dupa ce a obținut locul  patru la turneul de la Lunel, în Franța și locul trei la Tbilisi Sevens, în Georgia.

Naționala de rugby în șapte a României se pregatește în aceste zile la Izvorani, urmînd sa plece, miercuri, spre Mallorca. Primul adversar al naționalei române va fi Italia.

Mediafax