Echipa de echitație a Germaniei va returna medaliile de aur

Apropo.ro / 11.09.2004, 14:31
Echipa de echitație a Germaniei va returna medaliile de aur
Medaliile de aur cîștigate de echipa Germaniei în concursul complet de echitație de la JO, retrase în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), vor fi returnate, saptamîna viitoare, Comitetului Internațional Olimpic (CIO), pentru a fi acordate Franței,

Medaliile de aur cîștigate de echipa Germaniei în concursul complet de echitație de la JO, retrase în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), vor fi returnate, saptamîna viitoare, Comitetului Internațional Olimpic (CIO), pentru a fi acordate Franței, informeaza AFP.

Potrivit unui purtator de cuvînt al Federației Germane de Echitație, patru din cei cei cinci componenți ai echipei au restituit deja medaliile, urmînd ca și Hinrich Romeike sa faca același lucru, deși inițial a refuzat sa o înapoieze.

Ca urmare a unei erori de cronometraj survenite în evoluția sportivei germane Bettina Hoy, clasamentele din concursul complet pe echipe și individual au fost modificate de mai multe ori. Inițial, delegația germana fusese declarata cîștigatoare în concursul pe echipe, iar Bettina Hoy obținuse titlul olimpic la individual. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat decizia Federației Internaționale de Echitație (FEI) și a atribuit echipei Franței medalia de aur în concursul pe echipe, iar medalia de aur la individual a revenit britanicei Leslie Law.

Federația Germana de Echitație ia în considerare posibilitatea de a contesta decizia TAS în fața unui tribunal elvețian.

Mediafax