Dwain Chambers a fost suspendat doi ani pentru dopaj

Apropo.ro / 25.02.2004, 10:36
Dwain Chambers a fost suspendat doi ani pentru dopaj
Atletul britanic Dwain Chambers, co-deținator al recordului european în proba de 100 metri (9 secunde și 87 de sutimi), a fost suspendat doi ani din activitatea competiționala, pentru dopaj. "Dwain Chambers a fost gasit vinovat de dopaj, dupa ce în urma unui test antidoping

Atletul britanic Dwain Chambers, co-deținator al recordului european în proba de 100 metri (9 secunde și 87 de sutimi), a fost suspendat doi ani din activitatea competiționala, pentru dopaj.

„Dwain Chambers a fost gasit vinovat de dopaj, dupa ce în urma unui test antidoping a fost depistat pozitiv cu THG. El a fost suspendat doi ani din activitatea competiționala”, se arata într-un comunicat al Federației Britanice de Atletism (UK Athletics).

Decizia a fost luata de membrii unei comisii independente de disciplina, care l-au audiat pe Chambers pe 19 februarie, la Londra. Suspendat retroactiv începînd cu data de 7 noiembrie 2003, Chambers are la dispoziție 60 de zile pentru a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Totuși, potrivit regulamentului Comitetului Olimpic Britanic, Chambers nu va mai putea participa la nici o ediție a Jocurilor Olimpice.  

Medaliat cu argint în proba de ștafeta 4×100 m la Campionatele Mondiale de atletism de la Paris, din august 2003, Chambers a fost depistat pozitiv cu THG, un nou steroid anabolizant, în urma unui control antidoping efectuat pe 1 august, în timp ce se afla într-un stagiu de pregatire la Sarrebruck (Germania).

Mediafax