Dusmanul oficial

Apropo.ro / 30.05.2002, 09:24
Dusmanul oficial
Astazi, Leonard Doroftei si Raul Balbi îsi masoara greutatea. Cei doi trebuie sa aiba pîna în 61,2 kilograme, atît cît înseamna categoria usoara. De cînd se afla în România, pentru Leonard Doroftei ziua de ieri a fost cea mai grea. A mîncat doar o salata si a transpirat cît a putut pentru a

Astazi, Leonard Doroftei si Raul Balbi îsi masoara greutatea. Cei doi trebuie sa aiba pîna în 61,2 kilograme, atît cît înseamna categoria usoara.

De cînd se afla în România, pentru Leonard Doroftei ziua de ieri a fost cea mai grea. A mîncat doar o salata si a transpirat cît a putut pentru a da jos kilogramele în plus. Unul dintre dusmanii declarati ai ploiesteanului, de-a lungul carierei sale de boxer, a fost cîntarul. Astazi, pentru a „n”-a oara de cînd face box, Mosu’ se prezinta în fata masuratorului de greutate. În aceasta perioada e mai iritat ca oricînd, primul motiv fiind acela ca pierde substantial din forta din cauza antrenamentelor deosebit de intense. Cu doua zile înainte de acest moment, Doroftei avea 63 kilograme.

De partea cealalta, Raul Balbi sta mult mai bine la acest capitol. Ieri, în jurul amiezii, argentinianul cîntarea 60 de kilograme. A mîncat normal si a facut un antrenament tehnic. Important este însa ca Doroftei sa aiba la ora cîntarului oficial 61,2 kilograme, asa cum scrie la regulamentul WBA în dreptul categoriei usoara.

Singura care a putut sta alaturi de Mosu’ pentru cîteva minute a fost Monica, sotia lui. Ea a venit de la Ploiesti pentru a rezolva intrarea ei si a rudelor la gala din 31 mai. Pîna ieri însa, nici un membru al familiei boxerului n-a primit vreo invitatie.

Mosu’ nu-i va avea în sala nici pe cei doi fii ai lui, Alexandru si Adrian. Monica nu le va spune micutilor unde pleaca vineri dupa-amiaza. A stabilit deja si o strategie în acest sens. Pustii stiu ca Doru urmeaza sa boxeze, dar ea le-a fixat ziua de sîmbata ca fiind cea în care se desfasoara meciul. Baietii vor sta cu Mama Vali, soacra lui Doroftei, care are instructiuni precise ca nu cumva sa deschida televizorul pe TV România 1.

Imediat dupa lupta, Leonard Doroftei va intra într-o vacanta prelungita de aproximativ trei luni. Chiar daca înaintea sosirii în România a devenit proprietarul unei superbe vile într-un cartier luxos din Montreal, Mosu’ prefera sa se odihneasca în tara. De fapt, motivul pentru care Monica a ajuns mai tîrziu la Bucuresti a fost tocmai mutarea în noua locuinta, care are demisol, parter, doua etaje si gradina.

„Priviti-mi abdomenul! Aici sta munca mea de 4 ani de zile. Nu ma voi menaja nici o clipa la meciul cu Balbi. O sa lupt pîna la ultima picatura de energie si o sa încerc sa arunc cei 2000 de pumni pe care i-am promis”
Leonard Doroftei

Patru meciuri în direct

TV România 1 va începe transmisia în direct a galei de vineri în jurul orelor 21:00. Înaintea meciului Doroftei-Balbi (12 runde), preconizat a începe la 23:00, vor mai putea fi urmarite întîlnirile Adrian Diaconu-Ganny Davidovas (8 runde), Phillip Ndou-Claudio Martinet (12 runde) si Jean Francois Bergeron-Derek Brown. Sud-africanul N’dou (26 victorii dintre care 24 prin KO) îsi pune la bataie titlul de campion mondial la categoria semiusoara, versiunea WBU. Transmisia galei va fi realizata cu ajutorul a 9 camere de luat vederi: 7 amplasate în jurul ringului, una în cabina lui Doroftei si una pe culoarul de acces spre centrul salii. Crainic de ring va fi Cosmin Cernat, iar comentatori TV Narcis Selaru si vicepresedintele FR Box, Rudel Obreja.

Programul galei din 31 mai

Categoria Meciul Durata

58,970 kg Philip Ndou (Africa de Sud)-Claudio Martinet (Argentina) 12 runde x 3 minute

76,204 kg Adrian Diaconu (România)-Ganny Davidovas (Lituania) 8×3

A 86,183 kg Jean Francois Bergeron (Franta)-Derek Brown (Statele Unite) 10×3

86,183 kg Dale Brown (Canada)-Yohan Gimenez (Franta) 8×3

72,575 kg Alex Hilton (Canada)-Charden Ansoula (Franta) 8×3

61,235 kg Rudolfo Lunsford (Statele Unite)-Vasile Dragomir (România) 8×3

61,235 kg Leonard Doroftei (România)-Raul Balbi (Argentina) 12×3

Banii se dau dupa meci

Conform regulamentului WBA, promotorul galei din 31 mai, firma Argirom International, va trebui sa achite la finalul fiecarei dispute bursele pugilistilor. „Nici Balbi si nici Doroftei nu vor primi banii pîna nu vor boxa. La capatul partidei sumele stabilite vor fi virate în contul fiecaruia”, a declarat Cristian Ganescu, purtatorul de cuvînt al clubului Interbox, la care este legitimat românul. Doroftei are o bursa de 380.000 de dolari, în vreme ce adversarul sau va primi indiferent de rezultatul disputei 100.000 de dolari.

Dorin va fi tatuat

Campionul mondial al categoriei usoare, versiunea WBA, Leonard Doroftei, va avea tatuat pe spate, ca si la partida din 5 ianuarie de la San Antonio, numele cazinoului canadian Golden Palace. „Nu am stabilit decît ca Dorin va fi tatuat azi, cu o zi înaintea meciului, dar nu stim cînd. Cel mai probabil dupa cîntarul oficial”, a declarat Cristian Ganescu. Pentru inscriptia de pe spate, boxerul român va primi 50.000 de dolari.

,b.Doi arbitri nu au venit

Cei trei arbitri judecatori care vor oficia la partida dintre Doroftei si Balbi sînt sud-africanul Stanley Christodoulou, panamezul Medardo Villalobos si suedezul Mickael Hook. Arbitru de ring va fi englezul John Coyle. Primii doi au sosit în România înca de marti, în timp ce ceilalti doi vor veni abia în aceasta seara. Suedezul Hook este ultimul arbitru desemnat de WBA sa oficieze la meciul lui Doroftei, el înlocuindu-l pe columbianul Uriel Aguilera în urma contestatiei facute de Interbox.

Fetele Playboy vor urca în ring

Nu mai putin de 11 vedete Playboy vor fi prezente pe 31 mai la gala de box gazduita de Sala Polivalenta. Ele vor fi prezentate spectatorilor la începutul meciurilor, iar înaintea fiecarei partide, doua dintre ele vor însoti de la vestiar pîna la ring fiecare boxer. În pauze, cîte una dintre vedete va prezenta rundele dupa modelul clasic. Cosmina Pasarin, Nicoleta Luciu, Ramona Gheorghe, Laura Romega, Alexandra Serb, Lavinia Pitu, Josephine, Irina, Lidia Buhus, Florentina Grecu si Irina Filip vor aparea îmbracate în fuste scurte, bluze decoltate si sandale cu toc înalt.

Balbi nu s-a menajat

Argentinianul Raul Balbi a efectuat aseara ultimul antrenament înaintea meciului de mîine cu Leonard Doroftei. Acesta a avut loc tot în sala de box a Complexului „Lia Manoliu”, desi sud-americanul ar fi putut sa se pregateasca la Sala Polivalenta. Antrenorul lui Balbi, Mario Tedesco, nu si-a menajat elevul nici ieri, antrenamentul fiind unul normal, care a durat ceva mai mult de o ora. Tedesco a refuzat sa accepte accesul presei la antrenamentele lui Balbi, el neavînd acceptul managerului Osvaldo Rivero, care era asteptat în România abia aseara.

Sursa: www.prosport.ro