Duelul locotenentilor

Apropo.ro / 16.04.2002, 09:42
Duelul locotenentilor
Barrichello, pilotul secund de la Ferrari, si Eddie Irvine, care a îndeplinit si el aceasta functie, s-au "întepat" reciproc. În turul 28 al Marelui Premiu al Statului San Marino, disputat duminica, situatia era urmatoarea: Michael Schumacher era lider si se distantase, Ralf Schumacher se

Barrichello, pilotul secund de la Ferrari, si Eddie Irvine, care a îndeplinit si el aceasta functie, s-au „întepat” reciproc.

În turul 28 al Marelui Premiu al Statului San Marino, disputat duminica, situatia era urmatoarea: Michael Schumacher era lider si se distantase, Ralf Schumacher se afla pe pozitia secunda, urmarit îndeaproape de Barrichello. În acel moment, cei doi l-au ajuns din urma pe Irvine. Acesta l-a lasat sa treaca pe german, nu însa si pe brazilian, pe care l-a tinut în spate pentru alte cinci viraje. Cînd Barrichello a reusit sa se strecoare pe lînga nord-irlandez, i-a fluturat amenintator degetul median.

Dupa cursa, Barrichello a declarat: „Irvine l-a lasat usor pe Ralf în fata si avea posibilitatea sa-mi faca loc si mie în acelasi viraj. Cu toate acestea, am fost nevoit sa mai astept cinci sau sase viraje. A fost pur si simplu penibil. Dar, ce sa-i faci, îmbatrîneste…”.

Rubens Barrichello a continuat atacul verbal: „Avînd în vedere ca Irvine ia mereu cuvîntul la întrunirile pilotilor si pledeaza pentru fair-play, bla bla bla, e ciudat cum a putut sa ma tina pe loc trei sferturi dintr-un tur. Gestul meu însemna ca poate sa se duca dracului”.

Raspunsul guralivului nord-irlandez nu s-a lasat mult timp asteptat. În paginile cotidianului The Sun, unde Eddie are o rubrica, acesta a scris: „Oi fi eu mai batrîn decît Rubens, dar nu voi fi niciodata la fel de urît. Se lasa, ca de obicei, prada emotiilor. Ralf ma depasise, apoi am vazut în oglinda ca se apropia si Rubens si ma pregateam sa-i fac loc si lui, dar Barrichello nu a luat initiativa. Apoi, ar trebui sa învete sa si numere, întrucît m-a depasit numai dupa doua viraje”.

„M-a tinut pe loc timp de 5-6 viraje. A fost pur si simplu penibil. Dar, ce sa-i faci, îmbatrîneste …” Rubens Barrichello

„Oi fi eu mai batrîn decît Rubens, dar nu voi fi niciodata la fel de urît. Trebuie sa învete sa si numere. I-am dat voie sa treaca dupa doua viraje” Eddie Irvine

Debut cu scîntei

Eddie Irvine a iscat un scandal asemanator chiar la debutul sau, în Marele Premiu al Japoniei din 1993. Ajuns din urma cu un tur de catre Ayrton Senna, el nu i-a facut loc pilotului brazilian, care a trecut de el dupa cîteva viraje. Dupa cursa, Senna s-a dus la boxele echipei Jordan – din care facea parte, la acea vreme, Irvine – si s-a înfipt în Eddie: „De ce nu m-ai lasat sa trec? Nu cunosti regulamentul, pustiule? Stii cine sînt eu?”. „Daca erai mai rapid ca mine, te-as fi lasat în fata. Cine esti tu?”, a replicat Irvine. Neputînd rabda insulta, Senna l-a plesnit pe nord-irlandez, care a cazut.

Sursa: www.prosport.ro