Drojdia de bere. Ce proprietăți terapeutice are drojdia de bere

19 01. 2015, 08:00

Drojdia de bere conține aproape toată gama de aminoacizi esențiali, complexul de vitamina B, vitaminele D, H, E, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu, crom, proteine, lipide și glucide.

Nu degeaba drojdia de bere este considerată un medicament naturist ce face minuni pentru organism, având în vedere ce conține.

Drojdia de bere are proprietăți remineralizante, vitaminizante, antitoxice, antianemice, tonice, antidepresive, hipocolesterolemiante și hepatoprotectoare.

Drojdia de bere, acest supliment nutritiv, acoperă carențele de vitamine din complexul B, care, mai ales că, la sfârșit de iarnă și început de primăvară, afectează majoritatea oamenilor. Aceasta, în condițiile în care cele nouă vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru funcționarea oricărui organ sau sistem din corp.

Drojdia de bere în amestec cu miere și/sau ulei de măsline este bună pentru ten

Vitamina B1 este necesară pentru sistemul nervos și cardiovascular, fiind folosită contra bolilor de inimă, contra depresiei și a asteniei.

Vitamina B2 este esențială pentru piele, fiind indicată în toate afecțiunile dermatologice.

Vitamina B3 este implicată în procese ce țin de echilibrarea sistemului nervos, în timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, mărind rezistenta la infecții și la stres.

Vitaminele B7 și B8 sunt implicate în metabolismul colesterolului și al proteinelor, fiind importante și pentru menținerea sănătății și rezistenței părului.

Vitamina B9 este un elixir contra anemiei și pentru menținerea echilibrului hormonal, în timp ce vitamina B12, care acționează asupra sistemului nervos, mărește puterea de concentrare, favorizează eliminarea unor simptome specifice stresului psihic.

Drojdia de bere poate fi folosită și ca mască pentru un păr sănătos și frumos

Vitamina B15 – ultima descoperită – favorizează schimburile de oxigen la nivelul țesuturilor și este un remediu minune contra îmbătrânirii, contra infertilității și a bolilor hepatice.

Drojdia de bere se găsește în formă proaspătă, uscată sau tablete. O cură cu drojdie de bere durează între 10 și 30 de zile, se face pauză o săptămână, după care se poate relua tratamentul.

Drojdia de bere proaspătă se poate amesteca cu miere. La o linguriță de drojdie se pun două lingurițe de miere.

Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara.

Drojdia de bere menține sănătatea organismului

Drojdia uscată (fără aditivi sintetici) se poate consuma în amestec cu suc natural. Două lingurițe de drojdie praf se amestecă cu jumătate de litru de suc proaspăt de morcovi. Se păstrează la frigider și se consumă amestecul pe parcursul unei zile, în trei fracții.

Tabletele de drojdie de bere se administrează conform prospectului.