Dovlecei umpluți

03 09. 2004, 13:12
Ingrediente pentru 4 portii: 3 dovlecei, 2 oua fierte, 40 g unt, 2 linguri faina, 1 cana lapte, 150 g branza, 1 legatura marar, sare, piper alb, ulei. Preparare: Se taie dovleceii în doua pe lungime, se scobesc de miez, dupa care se pun într-o tava termorezistenta unsa cu ulei și se

Ingrediente pentru 4 portii:
3 dovlecei, 2 oua fierte, 40 g unt, 2 linguri faina, 1 cana lapte, 150 g branza, 1 legatura marar, sare, piper alb, ulei.

Preparare:
Se taie dovleceii în doua pe lungime, se scobesc de miez, dupa care se pun într-o tava termorezistenta unsa cu ulei și se lasa la cuptor cateva minute, pana se înmoaie. Separat, se topește untul într-o cratița, se adauga faina și se stinge cu lapte rece.

Se adauga branza data pe razatoare și se amesteca bine, pana se obține o pasta omogena. Se condimenteaza cu piper alb, dupa care se umplu dovleceii. Se introduce tava la cuptor pentru 5 minute. Se servesc cu ou ras deasupra și marar tocat fin.