Dovada că balaurii există în România! Legenda monstrului din munţii Dobrogei

24 09. 2015, 10:09


 În jurul balaurului dobrogean, cel mai mare şarpe din România, s-au ţesut legende înfricoşătoare. Deşi este neveninos, se mişcă destul de lent şi se hrăneşte cu rozătoare, cu păsări şi cu ouăle lor, în poveştile localnicilor, el capătă aspecte apocaliptice. Un pădurar din Topolog îşi aminteşte cum un localnic se plângea că nu poate culege niciun ciorchine de strugure din via sa întrucât hoţii îi furau toată recolta. Asta până într-o zi când, povesteşte el, în vie şi-a făcut cuib un balaur dobrogean. De atunci, nimeni nu a mai dat târcoale strugurilor pârguiţi, consemnează jurnalparanormal.ro.

Balaurul dobrogean sau şarpele rău sau şarpele balaur era întâlnit la începutul secolului trecut doar în Dobrogea, însă în ultimi ani specia a fost găsită şi în Vrancea sau Galaţi. În ultimii ani, cercetătorii au descoperit câteva exemplare de balaur dobrogean în Munţii Măcin
 În România, împerecherea are loc în lunile iunie-iulie.S-a observat că femelele acestui şarpe au grijă de urmaşi, un fenomen rar printre şerpi. Când este atacat, balaurul dobrogean şuieră sau pufăie. O legendă despre acestă jivină spune că dacă un şarpe ajunge mare intră în pământ şi stă ascuns acolo timp de şapte ani, după care iese sub formă de balaur, cu aripi.