Eleve in clasa a VIII-a la Scoala „N. Iorga”, fetele fac parte dintr-un grup mai numeros initiat in domeniul paranormal de profesorul de sport, Constantin Gherasim
Exercitii mentale simple exersate ani la randul. Este reteta prescrisa de Constantin Gherasim, profesorul de educatie fizica, dar care are o experienta de peste 10 ani in dezvoltarea capacitatilor paranormale.
Grupul de fete indrumate de profesor inca din clasa a V-a reusesc sa citeasca cu palmele, vad acoperite la ochi sau, aflate in incaperi diferite, isi transmit telepatic informatii. IESEANUL a asistat la un experiment in premiera, un meci demonstrativ de ping-pong in care partenerele erau acoperite la ochi.
Meci pe nevazute
Protagonistele au fost Roxana Coca si Alexandra Vornicu, de 15 ani, eleve in clasa a VIII-a la Scoala „N. Iorga”.
Relaxata, cu ochii acoperiti de ochelari cu lentile speciale, opace, Roxana a lovit cu siguranta bila cu paleta. Primul serviciu. Dincolo de fileu i-a raspuns degajat Alexandra Vornicu. Minge in teren. Roxana a respins, insa in exterior, 0-1. Al doilea punct a fost jucat aproape pe acelasi traseu, 1-1.
Recuperata dintr-un colt al salii, bila a fost aruncata pe masa de unul dintre spectatori. Roxana a prins-o cu siguranta, de parca „ghemotocul” alb de plastic „ar simti” o atractie a paletei. Serviciu gresit. Se intampla insa si jucatorilor profesionisti, ce sa-i mai zici unei aproape debutante intr-ale tenisului de masa.
Dupa schimbul de serviciu, Alexandra s-a revansat, castigand puncte, insa spre final Roxana a redus considerabil din handicap. Alexandra a castigat in cele din urma meciul, cu 11 la 7. Fara sa priveasca cu ochii fizici, Roxana i-a dat insa o replica foarte buna, asa cum un om obisnuit, chiar si bun jucator de ping-pong, n-ar fi reusit.
Ping-pong esoteric
Nu este vorba despre o scamatorie. Meciul descris mai sus a avut loc miercuri, 15 aprilie, intr-o sala de sport obisnuita. Una dintre jucatoare a fost pe toata durata partidei acoperita la ochi.
Roxana Coca a evoluat ghidata de un nevazut ochi al mintii, dezvoltat dupa zeci si zeci de exercitii. Ochelarii purtati de ea au fost probati de reporter inainte de inceputul meciului. Lentilele groase, fumurii, impiedica patrunderea razelor de lumina.
Constantin Gherasim a explicat ca, asa cum astazi s-a jucat tenis de masa, la orele de curs poate fi exersat fiecare exercitiu fizic in parte.
Profesorul iesean Florin Gheorghita, un initiat in domeniul esoteric, a confirmat veridicitea acestor experimente. „Am asistat si eu la o astfel de testare a fetelor. Este remarcabil ceea ce reusesc ele sa faca”, spune Florin Gheorghita.
ISJ nu-i incurajeaza practicile
Profesorul de sport Constantin Gherasim a inceput astfel de exercitii in 1995. De atunci, fetele care au facut parte din prima serie de eleve initiate in vederea dezvoltarii capacitatilor paranormale au terminat scoala, multe dintre ele ajungand in bancile facultatilor.
Intentia sa ulterioara a fost sa preia o grupa de elevi nevazatori, pe care sa-i invete cum „sa se descurce singuri”, insa a fost refuzat de cei de la Inspectoratul Scolar Judetean.
Bunicele telepatiei
Perceptia extrasenzoriala, domeniu din care face parte telepatia si clarviziunea, reprezinta achizitia de informatii pe o cale care ocoleste canalele senzoriale cunoscute.
Primele cercetari exprimentale au fost realizate in 1883 si au avut ca subiecti doua femei care si-au transmis una alteia 287 de desene din 437.
In clarviziunea calatoare, subiectul are impresia (e si cazul fetelor de la Iasi) ca se deplaseaza la mare distanta de corpul fizic.
Privirea Kalughinei, moartea broastelor
Celebru in ultimile decenii este cazul Nina Kalughina, rusoaica specializata in telekinezie.
Dintre performantele cu care a fost creditata, amintim deplasarea unor obiecte usoare (bete de chibrit, creioane sau bibelouri de portelan), compensarea extramotorie a unei balante dezechilibrate, rotirea acului busolei sau levitarea unei bile metalice in spatiul dintre palme.
Kalughina putea chiar sa provoace aritmii persoanelor sceptice sau stop cardiac broastelor.
[Ieseanul]