Doroftei premiat de MTS

Apropo.ro / 13.06.2002, 10:21
Doroftei premiat de MTS
Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) l-a premiat, miercuri, cu suma de 225,6 milioane de lei, pe campionul mondial la box profesionist Leonard Doroftei. Ministrul Tineretului și Sportului, Georgiu Gingaraș, i-a înmînat lui Doroftei și o cupa. "Leonard Doroftei este un

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) l-a premiat, miercuri, cu suma de 225,6 milioane de lei, pe campionul mondial la box profesionist Leonard Doroftei.

Ministrul Tineretului și Sportului, Georgiu Gingaraș, i-a înmînat lui Doroftei și o cupa. „Leonard Doroftei este un exemplu, pentru modul în care a știut sa se lupte pentru a-și atinge obiectivele. Dorin are un suflet mare și este un om ce poate fi luat drept model. Meciul cu Balbi a fost un spectacol extraordinar, care ne-a adus tuturor o bucurie imensa”, a spus Gingaraș.

Guvernul a aprobat, în ședința de saptamîna trecuta, propunerea ca Doroftei sa fie premiat, din bugetul MTS, cu 250 de milioane de lei impozabili. Legislația în vigoare nu prevede recompense financiare pentru sportivii care obțin rezultate deosebite ca profesioniști.

Leonard Doroftei a declarat ca, deși la sfîrșitul acestei luni va pleca la Montreal, nu este sigur ca va mai continua sa boxeze. „Acum sînt în vacanța. Pîna la sfîrșitul lunii, cînd voi pleca în Canada, trebuie sa ma hotarasc daca mai boxez sau nu. Am demonstrat ca sînt capabil și ca nu am cîștigat titlul din întîmplare. Daca vor sa ma țina în priza, cei de la Interbox trebuie sa-mi ofere o bursa buna pentru a mai lupta, pentru ca, pîna la urma, este în joc sanatatea și chiar viața mea. Am 32 de ani și cred ca este timpul sa ma gîndesc, în primul rînd, la viitorul familiei mele. Daca nu o sa-mi convina, ma retrag”, a spus campionul mondial.

Doroftei, care va pleca pe data de 30 iunie la Montreal, împreuna cu soția și cu cei doi copii, a menționat ca ar dori sa-și petreaca vacanța în Hawai sau în Florida.

Sursa: www.mediafax.ro