Doroftei boxeaza inca o data cu Balbi

Apropo.ro / 18.02.2002, 09:19
Doroftei boxeaza inca o data cu Balbi
Leonard Doroftei, campionul mondial al categoriei usoare, versiunea WBA, îsi va apara titlul în fata argentinianului Raul Balbi, cel pe care îl deposedase de centura în ianuarie Cei 17 membri ai Comitetului Executiv al WBA, întruniti în Venezuela, la Caracas, au decis, dupa doar 15 minute de

Leonard Doroftei, campionul mondial al categoriei usoare, versiunea WBA, îsi va apara titlul în fata argentinianului Raul Balbi, cel pe care îl deposedase de centura în ianuarie

Cei 17 membri ai Comitetului Executiv al WBA, întruniti în Venezuela, la Caracas, au decis, dupa doar 15 minute de deliberari, ca pugilistul român Leonard Doroftei, campion mondial la categoria usoara, trebuie sa-i acorde revansa argentinianului Raul Balbi, cel pe care îl deposedase de titlu pe 5 ianuarie 2002, la San Antonio. Membrii Comitetului Executiv al WBA au luat aceasta decizie dupa ce au discutat cu managerul argentinianului, Osvaldo Rivero, si cu cel al românului, Ivon Mitchel. Rivero a declarat cotidianului argentinian Clarin ca „va trebui sa cad la întelegere cu omologul meu canadian asupra locului si datei cînd va avea loc meciul”, publicatia amintita avansînd data de 27 aprilie.

Va avea superbursa

„Am aflat ca va trebui sa boxez cu Balbi si, va spun sincer, ma bucur. Îl cunosc si, dupa doua luni de pregatire intensa, departe de nebunia care am trait-o aici în România, o sa-l pot bate înca o data”, a declarat Doroftei. Campionul mondial a adaugat ca „în ianuarie, dupa ce l-am învins pe Balbi, am luat praful de pe toba”, referindu-se la bursa sa mult mai mica fata de cea a argentinianului.

„Acum, eu o sa am o superbursa si el o sa ramîna cu buzele umflate”, a spus el. Presedintele FRB, Iosif Armas, va pleca pe 1 martie în Canada pentru a-i convinge pe mai marii clubului Interbox sa accepte oferta sa ca meciul sa se dispute în România. Suma oferita de Armas se învîrte, se pare, în jurul a un milion de dolari.

,b>A criticat antrenorii

Leonard Doroftei s-a aflat vineri seara la Timisoara pentru a prezenta centura cu diamante. Doru a inaugurat si un turneu de sah, Openul Timisoara, si a facut-o într-un mod inedit, cu o lovitura aplicata într-un gong de box. Primul român campion mondial profesionist în versiunea WBA a vorbit despre nobila arta si a atacat scoala româneasca de antrenori: „În perioada junioratului, cele mai frecvente îndemnuri pe care le-am auzit au fost si . Abia cînd am ajuns în Canada am învatat principiile boxului modern”.

Doroftei îsi aminteste o semifinala olimpica înaintea careia antrenorul Relu Auras i-a dat cîteva sfaturi sumare si puerile. „Acum, cînd am vazut cum lucreaza profesionistii, îmi dau seama exact ce nivel avea pregatirea pe care o faceam în România”, a marturisit Doroftei. Despre tehnicienii pe care i-a cunoscut în cei 13 ani de antrenamente în România, campionul spune ca nu-i pot ajuta prea mult pe sportivi pentru ca „nu sînt pusi la punct cu evolutia boxului modern”.

2.000 de spectatori la Gala România-Ucraina

Meciul dintre Dorel Simion si Alexandr Bokala, desfasurat în limitele categoriei 67 de kilograme, a fost cel mai aplaudat de cei peste 2.000 de spectatori prezenti sîmbata în Resita, la Gala România-Ucraina. Simion l-a învins pe Bokala dupa trei runde, adversarul ucrainean abandonînd disputa. Spre deliciul asistentei, la finalul galei Leonard Doroftei a urcat în ring, împreuna cu Andrei, fiul cel mic al antrenorului Feri Vastag, cu care a schitat cîteva miscari de box.

Cu fanfara la Caransebes

Pe drumul spre Timisoara, Doroftei s-a oprit la Caransebes, unde a fost întîmpinat de autoritatile locale si de o fanfara. În schimb, la Timisoara nici un reprezentant al oficialitatilor locale nu s-a întîlnit cu campionul. Doar directorul DJTS Timis, Sorin Grindeanu, a fost prezent la club „Senator”, unde a fost primit Leonard Doroftei.

Monica la cumparaturi

Sotia lui Doru, Monica Doroftei, nu a participat la festivitatile de la Timisoara, ea preferînd sa mearga la cumparaturi. Monica a avut o tinta precisa, ea cautînd haine pentru cei doi baieti ai lui Feri Vastag.

Sursa: www.prosport.ro