Doar o victorie acasa

Apropo.ro / 11.02.2002, 09:14
Doar o victorie acasa
Silcotub Zalau a obtinut primul succes în Liga Campionilor, învingînd Motor Zaporoje cu 26-24, însa diferenta de scor a fost prea mica pentru a mai spera la calificarea în "sferturi" Visul campioanei României de a învinge pe Motor Zaporoje la o diferenta de opt goluri, care i-ar fi adus locul

Silcotub Zalau a obtinut primul succes în Liga Campionilor, învingînd Motor Zaporoje cu 26-24, însa diferenta de scor a fost prea mica pentru a mai spera la calificarea în „sferturi”

Visul campioanei României de a învinge pe Motor Zaporoje la o diferenta de opt goluri, care i-ar fi adus locul doi în grupa A, a animat cei peste 1.500 de spectatori care au creat o atmosfera incendiara sîmbata, în sala din Zalau. Cîteva momente de liniste au existat doar în debutul partidei, cînd oaspetele au condus ostilitatile (3-5, min. 10).

Gazdele si-au revenit puternic, ducînd scorul la 7-5 în numai sase minute, însa n-au putut continua în acelasi ritm, astfel ca meciul s-a derulat cap la cap pîna la pauza. În debutul reprizei secunde, doua goluri reusite de Jula si Lazer au adus pentru prima data pe tabela o diferenta de trei goluri (17-14), însa vedeta ucraineana Olena Tîghita a luat jocul pe cont propriu si si-a readus echipa în „carti” (19-18, min. 39).

Era evident ca venise momentul fortarii desprinderii, însa, oricît s-au zbatut, elevelor lui Gheorghe Tadici le-a fost imposibil sa treaca de apararea masiva a lui Motor. Cîteva atacuri pierdute, dar si golurile primite pe contraatac de la rapida extrema stînga, Jana Kasel, au debusolat Silcotubul. În minutul 53 s-a înregistrat pentru ultima data egalitatea (22-22) si devenise clar pentru toata lumea ca o victorie la opt goluri diferenta era doar un vis.

A fost aplaudata la scena deschisa evolutia ofensiva a lui Carmen Buceschi, folosita pe postul de inter sînga, dar si a pivotului Ana Maria Lazer, care a avut o priza buna, reusind sa marcheze de sase ori.

În aparare, Alina Jula si portarul Mihaela Cracana au fost singurele care au facut fata „iuresului” ucrainean, în timp ce la polul opus a fost evolutia extremelor Farcau si Morari. În afara valoroasei Tîghita, stopata doar de Gatzel, care a tinut-o om la om, Motor Zaporoje a avut în extrema Kasel o realizatoare excelenta, care a dat adevarate lectii de contraatac defensivei zalauane.

Dupa patru partide disputate, Silcotub ramîne cu satisfactia primei victorii în Liga Campionilor, dar si cu aceea de a fi neînvinsa pe teren propriu. Silcotub mai are de jucat doua partide în grupa A, ambele în deplasare, cu Larvik HK (17 februarie) si ESBF Besancon (24 februarie), si detine sanse extrem de mici de a urca în „sferturi”.

Managerul a fost eliminat

Vladimir Volkov, managerul de la Motor, a fost scos din sala în minutul 29 al meciului. El parasise banca tehnica fara a anunta masa oficiala si se afla pe partea cealalta a terenului, de unde a dat indicatii jucatoarelor. Observatorul EHF, Nicolae Vizitiu, a întrerupt meciul, iar arbitrele iugoslave l-au trimis afara pe Volkov. Dupa meci însa, el era relaxat, permitîndu-si chiar glume pe tema pastrarii în lot a Olenei Tîghita: „O sa vindem mai multe avioane si motoare ca s-o tinem”.

Silcotub Zalau-Motor Zaporoje 26-24 (15-14)

Silcotub: Buceschi 9, Lazer 5, Jula 3, Gatzel 3, Bucur 3 (3x7m), Farcau 1, Morari 1, Maerean 1. Antrenor: Gheorghe Tadici

Motor: Tîghita 11 (6), Kashel 6, Sinkarenko 3, Stolpakova 2, Sevcenko 1, Reznir 1. Antrenor: Leonid Evtusenko

Arbitri: Branca Marici-Zorica Gardinovacki (Iug). Observator EHF: Nicolae Vizitiu (Mol)

Sursa: www.prosport.ro