Doar cinci merg mai departe

Apropo.ro / 17.07.2002, 15:51
Doar cinci merg mai departe
Pugilistul Marian Simion, categoria 71 kg, s-a calificat în semifinalele Campionatelor Europene de la Perm, devenind cel de-al cincilea boxer român care accede în aceasta faza a competiției și care își asigura, astfel, medalia de bronz. Marian Simion l-a învins, miercuri, prin

Pugilistul Marian Simion, categoria 71 kg, s-a calificat în semifinalele Campionatelor Europene de la Perm, devenind cel de-al cincilea boxer român care accede în aceasta faza a competiției și care își asigura, astfel, medalia de bronz.

Marian Simion l-a învins, miercuri, prin inferioritate în repriza a doua, pe Andrei Mihailov, din Belarus.

Tot miercuri, Lucian Bute, categoria 75 kg, a fost învins la puncte, cu scorul de 34-24, de ungurul Karoli Baljay, în sferturile de finala ale competiției.

Dintre cei șapte pugiliști români care se calificasera în sferturile de finala, cinci au promovat în semifinale: Sorin Tanasie (categoria 48 kg), Waldemar Cucereanu (cat. 54 kg), Viorel Simion (cat. 57 kg), Dorel Simion (categoria 67 kg) și Marian Simion (cat. 71 kg).

Sorin Tanasie va boxa, joi, în semifinale cu Viaceslav Gojan, din Republica Moldova. Tot joi, Waldemar Cucereanu îl va întîlni pe Hawazhi Hațigov, din Belarus, iar Dorel Simion va lupta împotriva ucraineanului Aleksandr Bokalo. Viorel Simion și Marian Simion urmeaza sa boxeze vineri. Sîmbata va fi zi de pauza la Campionatele Europene, finalele fiind programate duminica.

Președintele Federației Române de Box (FRB), Iosif Armaș, a declarat agenției MEDIAFAX ca va suplimenta premiile pentru medaliații la Campionatele Europene. Astfel, un campion european va fi premiat cu echivalentul în lei a 5.000 de dolari, iar medaliații cu argint vor primi 3.000 de dolari. Sportivii români care vor cîștiga medalia de bronz vor cîștiga 2.000 de dolari. „Sincer, ma așteptam ca pugiliștii noștrii sa obțina rezultate foarte bune. Tocmai de aceea, am decis sa îi premiez cu sume importante de bani, în plus fața de recompensele pe care le vor primi din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Cred ca am demonstrat ca federația de box este printre cele mai puternice federații sportive din România”, a spus Armaș.

Sursa: www.prosport.ro