Weekend-ul acesta, responsabilii cu muzica şi buna dispoziţie vor fi Tone Tavi şi Zabriskie alias DJ Sasha, respectiv DJ Leo.
Programul Studio 95 pentru acest weekend este următorul:
Vineri, 20 februarie – de la ora 21:05, se produce domnul DJ Tone Tavi: Don’t Grow Up, It’s a Trap! Special guest: colegul Zabriskie aka DJ Sasha alias Sasha Gherghel.
Intrarea este liberă!
Cu peste 10 ani de expertiză în domeniul muzical, Tone Tavi zis şi Tavi, Tone sau invers, a activat în locaţii de largă respiraţie internaţională precum M.A.S.H. (Vama Veche), Expirat (fondator, 2002), Underworld (fondator, 2004), dar şi pe celebra plajă din Boracay, Filipine în perioada 2013-2014.
Join: Event-ul Don’t Grow Up, It’s a Trap! cu Tone Tavi
Sâmbătă, 21 februarie – Off the Record Party cu Leo, de la ora 21:05.
Leo alias Leonardo Stănoi este şi el, ca şi Tone Tavi, un DJ experimentat: de peste 16 ani promovează cultura alternativă pe piaţa muzicală din România, prin mai multe mijloace – de la emisiuni TV la lansări de albume sau ca DJ la evenimente importante din România, câteva dintre cele mai importante din ultimii ani, la care Leo a participat ca DJ, fiind: warm-up pentru Placebo, Jamiroquai, Suede, Editors, Mika, Jay Jay Johanson, Cut Copy, Hurts, Ian Brown, Jessie J.
„Cea mai bună selecţie muzicală se face atent şi cu mare respect faţă de public”, spune Leo, care are atât de multă încredere în publicul lui, încât îl poate lăsa oricând la butoane.
“Suntem diferiţi şi făcuţi să nu să fim îngrădiţi, ne place să fim independenţi şi vrem să spargem toate barierele, suntem fideli propriilor opinii, evităm clişeele şi nu facem compromisuri. Ne forţăm limitele, nu ne place să fim clasificaţi şi vrem să vibrăm împreună, împreună pentru că… suntem pionierii muzicii noastre. Acum avem un loc unde să facem şi asta: Party Off The Record, exclusiv la Studio 95!”, spune Ania Tudoran, unul dintre proprietarii clubului.
Join: Event-ul Off the Record Party cu Leo
Rezervări în Studio 95: 0726.167.377
Orar: Ma-joi 12:00 – 02:00 | Vi 12:00 – 05:09 | Sb 17:00 – 05:09
Studio 95 îşi rezervă dreptul de a-şi selecta invitaţii.
Detalii despre deschiderea Studio 95 din 7 februarie
Ce este Studio 95
“Ne cunoaştem de 9 ani, timp în care am creat fiecare mai multe baruri”, povesteşte Ania Tudoran. “Studio 95 este barul maturităţii noastre, al întregii experienţe pe care am integrat-o. Vrem să fie casa întâlnirilor voastre, în care toţi cei care vin să ştie că sunt aşteptaţi, că vor întâlni întotdeauna pe cineva cunoscut, sindromul călătorului care are nevoie să se simtă acasă din când în când în drumul lui. ”
“Unul din lianturile care îi vor lega pe cei care vor fi alături de noi va fi, evident, muzica. Vrem să exploatăm în primul rând perioada de glorie a anilor ’70, până în ’85, când a fost produsă extrem de multa muzică bună. Rock, funk, soul, disco, dar şi ceva jazz pe zi. Vom promova multe petreceri tematice inspirate din acea perioadă. Unul dintre sloganurile noastre va fi MUSIC NOT NOISE”, adaugă Tone Tavi.
Tavi spune că Studio 95 nu va exclude nici muzica nouă. În weekend se va regăsi în playlist şi indie rock sau alternative (mai ales în serile lui Leo), dar şi re-edits & remix la foarte multe melodii vechi, puse pe beat-ul modern. Vor fi şi petreceri soulful house, funky-disco, dar piese melodice şi cu voce, fără repetiţia dusă la extrem dată de deep house-ul actual.
“Sunt multe de spus pe partea de muzică, dar cred că mai bine vom propune o serie de remixuri marca Studio 95, pe care le vom promova pe site şi pe pagina de facebook, şi care vor fi definitorii pentru stilul abordat de noi”, anunţă Tavi, care a demarat acest proiect împreună cu Ania Tudoran.
Studio 95. The owners
Biografii
Tone Tavi
Figură legendară a scenei underground din România, Tone Tavi a fost implicat în foarte multe proiecte ce au ajutat la conturarea culturii alternative de la noi, în special în Bucuresti şi în Vama Veche.
De peste 15 ani, Tone Tavi promovează muzica bună atât ca DJ sau producător de evenimente, cât şi ca fondator de locaţii alternative. În 2000 şi 2001 îl întâlnim ca DJ la terasa MASH din Vama Veche, unde mixa muzică veche din anii ‘60-‘70, amestecată cu noutăţi alternative, ceva nou pentru acei ani în Vamă, unde orice deviere de la rockul anilor ‘70 era tratată cu dispreţ.
În 2002 fondează EXPIRAT, alături de Andrei S.: muzica anilor ‘90, muzică franţuzească, ska spaniol etc. Terasa şi-a căpătat repede un renume de locaţie în care mai puteai să te zbengui şi pe altceva decât pe eternele hituri de la Stuff.
În 2004 înfiinţează alături de doi prieteni celebrul club UNDERWORLD din M. Kogălniceanu, locaţie în care putem spune că a luat naştere mişcarea underground din Bucureşti. Fiind un adevărat hub underground, nume care acum sunt consacrate s-au închegat sau au avut primele concerte acolo.
Nişte Băieţi, Travka, Pistol cu Capse, dar şi primele concerte Metalhead, sau primele petreceri DNB din oraş. Dropdread, Vania, Thornado, Gojira, primele seri săptămânale de reggae şi multe alte formaţii de hip-hop au pornit din Underworld. Este uimitor cât de mulţi artişti locali şi-au legat numele de clubul din Kogălniceanu. Să mai dăm un singur exemplu, aleator: cel mai apreciat DJ român de techno pe plan mondial mixa în 2004 in Under. Este vorba despre Cosmin TRG.
În 2006, ia fiinţă SUBURBIA. Întâi la Vama Veche, printr-un concert ce a strâns toată Vama pe terasa noului club, eveniment descris de altfel foarte pitoresc de Mircea Toma într-un articol din 24 FUN: “De 1 Mai a fost ceva lume prin Vama Veche şi restul la Suburbia”. Din iarnă, Suburbia se deschide în Bucureşti, iar locaţia din Centrul Vechi este încă ştiută ca ultimul bastion al muzicii underground din oraş.
Au fost organizate sute de concerte, s-a continuat promovarea muzicii de calitate ce nu avea loc pe radio. Dintre cele mai importante evenimente organizate în Suburbia: primul concert Parov Stelar din Bucureşti, concertele cu Jaya the Cat, sau Riddim Colony, Ursula 1000, Fort Knox Five, zecile de concerte ska sau swing şi multe altele. Suburbia şi-a închis porţile în iulie 2010, dar rămâne unul dintre locurile cele mai apreciate şi iubite de fanii muzicii bune.
Un proiect mai puţin cunoscut de unii, dar foarte apreciat de scena DNB şi dubstep autohtonă a fost STAMBA CAFÉ & MORE. În scurta-i existenţă din 2009 până în 2011, Stamba a reuşit să creeze un etalon şi să formeze un cadru de desfăşurare a tinerelor talente atrase de aceste genuri muzicale. De asemenea, în vara lui 2009 terasa Stamba a fost prima care aducea un DJ să mixeze afară, în Centrul Vechi. Au trecut pe aici Gemini Bross, UFE, Tzuc, Junkyard, Dobrică şi mai toate numele cu accente funk şi soul de la noi.
În 2012 şi 2013 îl găsim pe Tone Tavi mixând la Molotov în Vama şi Bucureşti, iar din toamna lui 2013, până în martie 2014, pleacă în Boracay (Filipine), unde duce spiritul Vămii pe plajele din Asia. Organizează în Boracay petrecerea săptămânală Liberalia, care devine în scurt timp cea mai apreciată de pe întreaga insulă.
Din 7 februarie 2015, povestea continuă la Studio 95, unde Tone Tavi va sintetiza toată această experienţă de 15 ani în playlisturi alese pe sprânceană. Muzică veche, muzică nouă. Muzică cu versuri şi cu “suflet în aparat”, ca să cităm din clasici în viaţă.
Tone Tavi este unul dintre cei mai eclectici DJ din România. În prezent, focus pe: funk, disco, house & techno, psychedelic chillout, trip-hop.
Mixes: http://www.mixcloud.com/tone-tavi, https://soundcloud.com/tone-tavi
Funpage: https://www.facebook.com/DJ.Tone.Tavi
Ania Tudoran
Ania a absolvit Dreptul în România, după ce în adolescenţă a studiat 10 ani în Franţa. Printre ultimele evenimente pe care le-a organizat este şi Liberalia, în Boracay, Filipine, o serie de petreceri pe plajă, la care 400-500 persoane au luat parte de fiecare dată.
Ania este unul dintre oamenii care au lansat Godot Café-Teatru (2010-2011) şi Molotov (2012). La Godot, primul lucru care îi vine în minte Aniei de fiecare dată este concertul Zdob şi Zdub, primul lor concert individual în România din ultimii 2 ani, la acea vreme. “Peste 500 persoane în Godot. La finalul concertului s-a legat o horă în stradă.”
De asemenea, primul concert individual Alternosfera, din Vama Veche, cu peste 1500 de oameni, a fost la Molotov, celălalt spaţiu din echipa căruia Ania a făcut parte.
Ania s-a ocupat şi de Fourteen (2009), mini rockoteca de lângă Ateneu: “concerte şi teatru în 60m2, cu Trupa 13, Cucuie(în)frunte, după Bogosian, cu Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor, Gunoierul de Mimi Brănescu etc.”
În 2007 a tradus şi produs piesa de teatru Se iubesc, primul proiect de teatru al regizorului Cătălin Saizescu.
Trecerea de la Drept la organizare de evenimente şi management s-a întâmplat în 2006, după ce la Proplaca, în Vama, au reuşit să transforme o seară aproape pierdută într-una magică: “a fost un concert Gyuri Pascu fără curent, unde toată lumea stătea pe nisip şi asculta o chitară”.
Leo aka Leonardo Stănoi
Cu o experienţă de peste 16 ani în promovarea culturii alternative pe piaţa muzicală din România, prin mai multe mijloace – de la emisiuni TV la lansări de albume sau ca DJ la evenimente importante din România – Leo continuă seria de proiecte speciale prin care îşi doreşte dezvoltarea pieţei muzicale independente. Trendsetter şi susţinător înfocat al noilor talente din întreaga lume, Leo le promovează numai după ce trec prin mai multe filtre critice.
Câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimii ani la care Leo a participat ca DJ: warm-up pentru: Placebo, Jay Jay Johanson, Editors, Mika, Cut Copy, Hurts, Suede, Jamiroquai, Ian Brown, Jessie J.
Astfel, muzica pe care o veţi asculta astăzi la Leo (în premiera), mâine o veţi fredona sau o veţi dansa în cluburi, iar poimâine o veţi auzi la un mare festival.
„Cea mai bună selecţie muzicală se face atent şi cu mare respect faţă de public„, spune Leo, care are atât de multă încredere în publicul lui, încât îl poate lăsa oricând la butoane. Conectaţi, DJ şi public, de o energie aparte ce îi emoţionează pe toţi de-odată, totul devine unitar, practic neexistând un „el” pe scenă şi „unii” în sală. Aceasta „magie” face diferenţa între serile lui Leo şi a altor DJ din cluburile autohtone.