Managerul general al lui Dinamo spune ca este lamurit în mare masura asupra liniei de mijloc si a atacantilor, dar mai trebuie sa rezolve problema defensivei.
Dupa primele doua meciuri ale turneului din Franta, Cornel Dinu a schitat echipa pentru Bruges. Mister considera ca nici unul dintre adversarii pe care Dinamo îi va întîlni în Hexagon nu foloseste acelasi sistem de joc ca al belgienilor, motiv pentru care antrenamentele tactice sînt uneori mai imporante ca „amicalele”.
Domnule Dinu, care ar fi concluziile trase pîna acum în perspectiva meciului cu FC Bruges?
Lucram sub presiunea timpului. Au mai ramas putine zile pîna la partida cu belgienii, iar în acest interval trebuie sa eficientizam o formula de joc si sa omogenizam un grup.
E-n regula, dar aveti deja formata o idee despre cum va arata echipa pentru partida cu FC Bruges?
Daca lucrurile sînt conturate la mijloc si în atac, în aparare mai trebuie gasita formula optima. Sigur ca mai e de lucrat la toate cele trei compartimente. Încercam în special sa reducem totul la formule simple si aplicabile pentru jucatori, la respectarea cîtorva principii de dinamica, de circulatie si de agresivitate a verticalizarii.
V-a îngrijorat prima repriza din meciul cu Bastia, cînd echipa parea ca nu se regaseste?
A existat într-adevar o anumita lejeritate, explicabila prin socul de deplasare al zilei. La Bruges va trebui însa sa dam dovada de concentrare maxima din primul pîna în ultimul minut.
Ce va prima în alegerea titularilor pentru întîlnirea din Liga?
Combativitatea traditionala la Dinamo, eficienta pe teren a fiecarui jucator si adaptarea la cerintele de ordin tactic.
I-ati vazut pe flamanzi. Cum joaca?
FC Bruges este o echipa cu o dinamica si o asezare diferite fata de ce am întîlnit în turneul din Franta. Nu întîmplator e o formatie de strategie si de mentalitate nordica, dupa modelul antrenorului norvegian. Acest lucru ne pune probleme în a îmbina formulele si meciurile de pregatire cu ceea ce trebuie sa gîndim pentru Bruges.
În ce ar consta dificultatea abordarii primei întîlniri din Belgia?
FC Bruges practica un sistem 4-1-2-3, pe care nu l-am mai întînit. De aceea, majoritatea amanuntelor legate de meciul din 31 iulie am început sa le rezolvam cu precadere în antrenamente. Cautam sa ne apropiem de componentele tactice si de joc pe care preconizam ca ni le vor ridica adversarii din Liga Campionilor. Sînt suficiente semne de întrebare legate nu doar de piese si de modificarea zonelor în care activeaza. Intra în discutie si necesitatea de a-i face pe cei de pe teren sa joace repede pe lînga blocul de recuperare si cel defensiv al belgienilor.
La ce solutii va gînditi pentru acoperirea problemelor din defensiva?
E vorba de alegerea pieselor si a zonelor pe care trebuie sa le ocupam. FC Bruges are trei atacanti, toti de 1,90 metri.
Va lipsi însa Verheyen.
Absenta lui nu schimba radical datele problemei. Intra în discutie numai modificarea randamentului pe flancul lor drept, de unde se intra în combinatii cu ceilalti doi oameni din fata, Duarte si Mendoza. Sînt si puncte vulnerabile la Bruges, pe care va trebui sa le exploatam, dar din nou ne lovim de factorul timp, deoarece se stie ca e greu ca o echipa sa fie învatata sa joace ceva într-o luna.
Care ar fi metodele de contracarare a adversarilor?
Va dau un singur exemplu. Ca sa putem emite pretentii, trebuie sa pasam foarte repede, sa ne gasim rapid si sa ne strîngem si în aparare cu patru oameni, de multe ori în linie agresiva, astfel încît sa blocam cele trei vîrfuri percutante ale belgienilor.
Doua formule pentru Bruges
Munteanu – Kirita, Danciu, Onut – Bolohan, Stoican, Alexa, Frasineanu – Grigorie – Niculescu, Dragan
Munteanu – Kirita, Alistar, Onut – Bolohan, Stoican, Danciu, Frasineanu – Alexa – Niculescu, Dragan
Primele meciuri disputate în Franta au conturat structura viitoarei echipe de baza a campionilor. Fata de prognozele initiale, surprizele ar fi doua: tendinta evidenta de titularizare a lui Alexa în zona mediana si iesirea din carti a lui Vlad Munteanu. Bolohan, Stoican, Alexa si Frasineanu par sa fie deja batuti în cuie la mijlocul terenului, unde ar mai exista o singura necunoscuta: Danciu sau Grigorie?
Primul dintre ei va fi oricum în primul „11”, dar se pune problema daca va evolua în fata fundasilor sau libero. Pentru ultimul post ar intra în competitie cu Alistar. Prin urmare, daca Danciu e preferat în linia mediana, ar sari din schema probabil Grigorie, iar în situatia în care ar evolua ca ultim aparator l-ar trimite pe banca pe Alistar.
O ultima observare?
Pîna la meciul oficial din preliminariile Ligii Campionilor, programat miercuri, 31 iulie, FC Bruges va organiza, chiar în week-endul dinaintea partidei cu „cîinii”, un ultim turneu. Cornel Dinu spune însa ca nu stie daca mai are rost sa mearga vreun spion pentru a-i citi pe belgieni. „Înca nu sînt hotarît daca sa ma duc sau nu. În situatia în care voi avea date ca nu-si mai schimba nimic din sistemul pe care deja îl cunoastem, nu cred ca o sa mai merg. Poate ca în zilele dinaintea meciului nostru e mai importanta prezenta mea alaturi de echipa. Vom vedea cum vom proceda”, a spus Dinu.
Si ei ne spioneaza
Antrenorul secund al lui FC Bruges, Chris Van Puyvelde, va urmari astazi întîlnirea pe care campioana României o va disputa împotriva lui Nantes, în turneul de la Vannes. Este pentru prima oara cînd adversarii dinamovistilor din turul doi preliminar al Ligii Campionilor vor spiona echipa lui Cornel Dinu, Van Puyvelde fiind însotit de un cameraman care va filma meciul „cîinilor”.
Fanii nu-l vor pe Iencsi
Pe unul din site-urile suporterilor „cîinilor”, „Dinamo online”, fanii si-au manifestat reticenta vizavi de posibilul transfer al rapidistului Adrian Iencsi. „Culmea prostiei: Dragan si Bolohan la schimb cu Iencsi?!? Speram ca presedintele Badea sa opreasca aceasta gafa”, sînt de parere dinamovistii, care n-ar fi de acord nici cu plecarea lui Danciulescu în Grant în locul sosirii aparatorului. Totusi, sînt cîtiva suporteri care sînt de parere ca Iencsi ar fortifica defensiva pentru meciurile din Champions League.
Împacati cu soarta
Conducatorii dinamovisti asteapta în aceste zile ca situatia financiara a clubului Genoa sa se stabilizeze pentru a-si putea primi banii, 1,6 milioane de euro, în contul transferurilor lui Adrian Mihalcea si Vali Nastase. „Speram ca impresarul Giovanni Becali, cel ce tine legatura cu peninsularii, sa ne dea un raspuns pozitiv ca vom intra în posesia banilor, pe care trebuia, în mod normal, sa-i luam din luna mai. Altfel, ne vom adresa UEFA, dar nu stiu ce sanse reale avem sa ni-i recuperam”, a spus directorul executiv Cristian Borcea.
Sursa: www.prosport.ro