Dinamo ar putea renunta la cupele europene

Apropo.ro / 12.06.2002, 08:53
Dinamo ar putea renunta la cupele europene
Campioana României la rugby, Dinamo Drupo București, ar putea sa nu se înscrie, din motive financiare, în ediția viitoare a cupelor europene. Statutul de campioana naționala îi ofera echipei Dinamo dreptul de a se înscrie în Scutul European. În cadrul reuniunii, de la

Campioana României la rugby, Dinamo Drupo București, ar putea sa nu se înscrie, din motive financiare, în ediția viitoare a cupelor europene.

Statutul de campioana naționala îi ofera echipei Dinamo dreptul de a se înscrie în Scutul European. În cadrul reuniunii, de la sfîrșitul lunii, de la Lyon, reprezentanții European Rugby Cup intenționeaza sa modifice sistemul de desfașurare a Scutului European. Astfel, exista propunerea ca aceasta competiție sa se dispute dupa un sistem eliminatoriu, urmînd sa se renunțe la actuala formula cu grupe.

Antrenorul principal al echipei Dinamo, Mircea Paraschiv, a declarat ca, deocamdata, reprezentanții clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare nu au luat o decizie definitiva în ceea ce privește participarea în cupele europene. „Este foarte greu de spus daca vom mai participa anul acesta în Scutul European. Totul depinde de ce se va decide la întrunirea European Rugby Cup, unde se pare ca se va schimba formula de organizare. În funcție de eforturile financiare pe care trebuie sa le facem vom stabili apoi daca putem sau nu sa participam”, a spus Paraschiv.

În sezonul trecut al Scutului European, Dinamo a evoluat într-o grupa formata din patru formații, cheltuind aproximativ 10.000 de dolari cu fiecare deplasare. În plus, sponsorii formației Dinamo nu sînt foarte interesați de participarea echipei în competițiile internaținale.

Mircea Paraschiv a precizat ca, în cazul în care nu se vor gasi resurse financiare pentru a participa în cupele europene, intenționeaza sa propuna Federației Române de Rugby sa fie înscrisa în „Scutul European” o selecționata divizionara. „Eu o sa propun sa se participe totuși la aceasta competiție cu o selecționata divizionara sau cu echipa naționala de tineret. În acest caz, cheltuielile ar putea fi preluate de Federația Româna de Rugby, pentru care nu ar fi o povara atît de mare”, a adaugat antrenorul dinamovist.

Sursa: www.mediafax.ro