Dieta mediteraneană este cheia în lupta împotriva demenței
Medicii atrag atenția asupra beneficiilor dietei de tip mediteranean în cazul bolii de demență. Ei susțin că medicamentele ar trebui să fie pe planul al doilea în acest caz.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Aceștia susțin că un consum zilnic de fructe proaspete și legume, precum și nuci, pește și ulei de măsline sunt binevenite în lupta împotriva Alzheimerului. Ei susțin că de-a lungul timpului s-au făcut studii scumpe și laborioase ale căror rezultate evidente au fost ignorate.
„Sperăm ca această criză să fie văzută drept o oportunitate și să ținem cont că o dietă mediteraneană are efecte cu mult mai importante decât medicamentele„, spun medicii.
Experți din 8 țări s-au reunit pentru a participa la un summit din Londra la care va participa și Primul Ministru al Marii Britanii.
Grupul de experți sunt de părere că companiile farmaceutice nu pot face multe pentru problemele de sănătate grave ale oamenilor.
„Noi vrem să ne axăm pe prevenție. Prin educația generațiilor, inclusiv a copiilor noștri, în importanța unei diete potrivite și sănătoase este un proiect ce ne va lua ani de zile, dar este absolut esențial„, spun aceștia.
În cadrul unui studiu recent realizat de specialiști de la Universitatea Exeter se arată că dieta de tip mediteranean pe care au urmat-o anumiți subiecți i-a menținut în formă și le-a scăzut riscul de a face demență. O alimentație sănătoasă păstrează mintea sănătoasă.
De asemenea, meniul mediteranean previne și apariția unor boli precum cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și multe altele.
Experții atrag atenția faptului că medicamentele au efecte adverse, în timp ce o alimentație sănătoasă nu poate aduce decât beneficii multiple organismului.