Ca în cazul fiecărei diete ai nevoie de ambiție și voință de fier. Nu îți spune nimeni să nu guști din ceea ce poftești…..deci să guști!
Atât femeile, cât și bărbații ăși doresc să arate cât mai bine la plajă sau la piscină, locul unde trupurile sunt dezgolite…. uneori total.
Astfel, pentru ca tu să te simți bine în pielea ta, iată ce trebuie să faci pentru a da jos 10 kilograme. Dieta nutriționistei Fiona Kirk, este bogată în grăsimi și proteine, și se exclude carbohidrații și zahărul.
Ai voie să consumi somon afumat, cremă de brânză, spanac, broccoli, rubarbă, brânză feta – toate bogate în calciu.
Se mai consumă alimente cu acizi grași Omega 3: nuci, mazăre înghețată, fasole roșie, alune, avocado, pește gras, ulei de pește, năut, etc, ce ajută la arderea caloriilor.
Carbohidrați fermentabili – fasole, linte, porumb, fasole verde, orez brun, ovăz, orz.
Astaxantina – un puternic antioxidant natural, ce apără organismul împotriva radicalilor liberi, și se regăsește în alge marine, drojdia de bere, somon, păstrăv, creveși, crustacee, etc.
Regulile dietei de 14 zile:
– mănâncă fructele doar până în ora 11.30, pentru o digestie mai bună
– mănâncă un bol de supă la masa de prânz, și o salată
– evită carbohidrații puternici după ora 18.00 (cartofii dulci, fasolea, couscous, quinoa), dacă nu ai în plan și ceva exerciții fizice
– mănâncă cel puțin trei porții de legume pe zi sau o porție mai mare de salată
– mănâncă ceva la fiecare 2-3 ore pentru a menține activ procesul de ardere a grăsimilor pe parcursul zilei și pentru a nu te înfometa
– Carbohidrații din orez, pâine și paste făinoase oferă energie pentru timp scurt, și nu au prea mulți nutrienți
– fă-ți timp și pentru 30 de minute de sport pe zi, ideal ar fi dimineața
– bea apă la fiecare 2-3 ore – pentru ca arderea grăsimilor să fie mai eficientă
Programul pentru o săptămână:
ZIUA 1
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: câteva nuci nesărate
Prânz: supă de vită cu orz, salată
Gustare: feliuțe de pâine crocantă și omletă
Cina: somon la grătar cu ulei de măsline – preparat în 8 minute. Se stropește cu lime sau lămâie.
ZIUA 2
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: somon – se poate și la conservă, castravete, pâinici sau bicuiți de ovaz
Prânz: supă picantă de cartofi, salată
Gustare: baton de cereale
Cina: piept de pui la grătar cu sos pesto sau pastă de măsline
ZIUA 3
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: legume crude și humus
Prânz: supă de vită cu orz, salată
Gustare: Un ou fiert bine, cu șuncă
Cina: spanac cu roșii și puțin curry
ZIUA 4
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: pui, roșii și câteva nuci
Prânz: supă de mazăre cu lăptuci și mentă, salată
Gustare: legume crude cu sos salsa
Cina: creveți picanți
ZIUA 5
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: salată de fasole păstăi
Prânz: supă de pui cu legume, salată
Gustare: legume proaspete cu brânză
Cina: friptură de miel la grătar stropit cu lămâie, puțină scorțișoară, ulei de măsline, ardei iute.
ZIUA 6
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: măsline cu brânză feta
Prânz: supă de spanac cu măcriș, o salată
Gustare: câteva nuci crude, alune, etc
Cina: grătar de porc marinat cu o linguriță de unt de arahide, sos iute și piper. Se servește cu felii de măr, coriandru sau mentă.
ZIUA 7
Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake
Gustare: legume proaspete și guacamole
Prânz: supă de pui cu legume, salată
Gustare: sticksuri de țelină cu unt de alune
Cina: burgeri de curcan
Opțiuni pentru cina târzie:
– curcan, pâine de ovăz, omletă
– brânză sau semințe
– ovăz cu lapte și miere
În a doua săptămână se consumă aceleași alimente ca în prima. Regimul se poate ține cât se dorește și se pot face și alte combinații alimentare, la fel, cu păstrarea porțiilor decente.