Dieta care a ajutat-o pe Gabriela Cristea să slăbească 12 kilograme
Gabriela Cristea a reușit să slăbească 12 kilograme cu ajutorul unei diete recomandate de nutriționist. Printre alimentele permise în acest regim s-au numărat și cartofii.
Una dintre rețetele cu cartofi din regimul Gabrielei Cristea a fost și „Cartofii acordeon”.
Iată rețeta „Cartofi acordeon” pentru 2 porții:
– 350-400 g cartofi cruzi curătați de coajă și tăiati rondele de aproximativ 0,5 cm
– 1 dovlecel mare/2 mai mici
– 3 roșii
– 2 morcovi
– 6-7 căței de usturoi
– 1-2 cepe roșsii
– sare, piper, boia dulce, rozmarin
– 1 legatură pătrunjel tocat
– 1-2 linguri ulei măasline extravirgin
Cartofi acordeon (foto: bucataras.ro)
Toate legumele spălate bine se taie rondele (inclusiv usturoiul se taie feliuțe subțiri). Într-un vas termorezistent uns cu uleiul de măsline se pun: un strat de cartofi , celalălt strat cu rondele de morcovi, dovlecei, roșii, ceapă și usturoi, iar ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Se potrivește de sare, piper, mirodenii, se adaugă apă până la nivelul ultimului strat și se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 min.
Când sunt gata, se presară pătrunjelul proăspat tocat. Această rețetă este un fel principal de mâncare foarte gustos, hrănitor și sățios. Este o mâncare permisivă pentru toate categoriile de patologii, inclusiv pentru cei cu diabet zaharat sau hipertensiune.
Ce spun nutriționiștii despre cartofi:
– este de preferat a se consuma fierți, copți, la aburi
– cartofii dulci sunt mai bogați în nutrienți
– nu se combină cu pâinea, pastele, orezul, carnea, etc.