“Oricat de mult mi-ar placea ceafa de porc la grătar, o să-ncep să mănânc dulciuri raw vegane!” – aceasta a fost decizia actriţei Diana Dumitrescu după ce a învăţat să gătească cheesecake raw vegan alături de Anca Alungulesei, prezentatoarea serialului online de bucătărie raw-vegana, “Mademoiselle Coco”.
Contrar indicaţiilor gazdei, Diana Dumitrescu nu s-a putut abţine să nu guste din blatul delicios din migdale, nuci, smochine, curmale şi cocos şi nici din crema de caju folosită în locul brânzei la cheesecake-ul raw vegan. “Fluieră şi bate din palme, cum îmi zicea mama când eram mică, în bucătărie, ca să nu mănânc ingredientele!”, şi-a amintit Diana Dumitrescu, însă aceasta nu a împiedicat-o să guste în mai multe rânduri şi din glazura din zmeură, miere şi ulei de cocos.
“Uite-aşa o să încep să mănânc prăjituri cu nucă şi migdale, eu, care nu mănânc!”, a fost concluzia la care a ajuns actriţa dupa ce a gustat din cheesecake-ul raw vegan. Varianta unei prajituri fără lapte, ouă şi zahăr şi nepreparată termic a sedus-o pe Diana Dumitrescu, căreia un astfel de dulce i se pare foarte potrivit mai ales vara: “Să dai drumul la cuptor în casă, vara, e crunt!”, spune actriţa.