Tema din această primăvară – „Dezvoltă-te un pic altfel” se referă la capacitatea noastră de a ne autodepăşi, a îndrăzni să ne ducem visurile până la capăt, astfel încât să fim o sursă de inspiraţie pentru cei din jur.
Vei învăţa de la unul dintre cei mai buni speakeri motivaţionali cum să depăşeşti toate obstacolele din viaţă. “Fii mai deschis, mai conectat, mai empatic!”. Asta ne învaţă Tedy Necula în cadrul workshopului “Inspiră-te din poveştile care ne aduc împreună” din 30 martie, ora 11:00. Vino şi află cum îi poţi inspira pe cei din jurul tău, fie în viaţa personală, fie în cea profesională! Seminariile „Sun Talks” au ajuns la a unsprezecea ediţie, sunt gratuite şi se desfăşoară în Sun Plaza.
“Îi provoc pe oameni să fie deschişi, să se arate aşa cum sunt, să mai lase fricile deoparte pentru că ele ne trag în jos. Este foarte important să te asculţi şi pe tine, nu doar pe alţii şi să vezi care e propriul tău film, este de părere Tedy Necula, regizorul primului film inspiraţional românesc “Coborâm la prima” şi speaker motivaţional.
Tedy Necula a creat peste 40 de filme documentare care vizează proiecte și cauze sociale în Europa. Filozofia sa îl determină să caute inspirație în orice subiect sau brand, chiar și în locuri unde alții descoperă doar drame. A rămas orfan de mamă la vârsta de 5 ani, suferă de o formă de paralizie care îi afectează mâinile şi picioarele, dar a reuşit să se ridice după fiecare lovitură pe care i-a dat-o viaţa şi acum motivează milioane de oameni prin poveştile lui inspiraţionale.
„Iubirea vindecă, iar lipsa ei creează suferinţă!“, spune un om cu suflet uriaş, de la care avem cu toţii atât de multe de învăţat. Toată lumea o numeşte un înger pentru copiii care au venit pe lume cu diferite afecţiuni medicale şi care sunt părăsiţi de părinţi în spital.
Cum să faci asta şi să fii „Mai motivat, mai curajos, mai puternic!” învăţăm de la Adelina Toncean la „Reporneşte-ţi optimismul” pe 6 aprilie, ora 11:00. Haide să afli cum poţi transforma neputinţa în putinţă având curajul de a fi diferit.
„Eu cred că sunt un încărcător care ia energia din priză şi o duce acolo unde e nevoie de ea. Aşa-i că ştii cum e să stai cu bateria descărcată în faţa prizei şi să nu o poţi folosi? Eu nu sunt sursa de energie, sunt instrument, un instrument bun pentru că, atunci când îţi asumi un aşa rol, trebuie să o faci bine. Trebuie să fiu încărcător universal şi de maximă viteză.”, spune
Adelina Toncean.
Adelina Toncean a adoptat 2 copii cu afecţiuni medicale grave, este iniţiatoarea programului ”Niciun copil singur în spital”, iar în cea mai mare a timpului o poţi găsi la spitalul Marie Curie, din Bucureşti, acolo unde alege, în fiecare zi, să fie mamă pentru toţi copiii abandonaţi de femeile care le dau viaţă şi apoi pleacă. Adelina a fost consilier în Cabinetul Ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, unde a contribuit la eforturile de îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul protecţiei copilului. Derulează în prezent proiecte dedicate copiilor cu afecţiuni medicale grave şi a primit Premiul „Inimi de români” din partea Televiziunii Române pentru implicarea continuă în sprijinirea grupurilor vulnerabile.