Deva este mai aproape de trofeu!

Apropo.ro / 15.04.2002, 09:42
Deva este mai aproape de trofeu!
Rapid CFR Bucuresti a fost întrecuta pe teren propriu de Remin, echipa care la prima participare europeana ar putea juca ultimul act al Challenge Cup. Prima semifinala româneasca din istoria cupelor europene la handbal a avut parte de o înclestare teribila sîmbata, în sala Giulesti. Echipa

Rapid CFR Bucuresti a fost întrecuta pe teren propriu de Remin, echipa care la prima participare europeana ar putea juca ultimul act al Challenge Cup.

Prima semifinala româneasca din istoria cupelor europene la handbal a avut parte de o înclestare teribila sîmbata, în sala Giulesti. Echipa gazda, Rapid CFR, dar mai ales cea oaspete, Remin Deva, care s-a si impus cu 25-24 (15-11), au intrat pe teren extrem de motivate, dornice de a transa disputa înca din tur.

Începutul partidei a fost unul cu dese rasturnari de situatii, ambele echipe aflîndu-se pe rînd la conducerea partidei. Bucurestencele au încercat sa se desprinda pe tabela în primele 20 de minute, dar nu au reusit o diferenta mai mare de un gol.

Finalul primei reprize a apartinut însa în totalitate oaspetelor, care au punctat în ultimele 10 minute de sase ori, primind în schimb un singur gol. Dupa 15-11 la pauza, Rapidul a mai avut o tresarire de orgoliu în debutul partii a doua, dar din nou ultimele minute ale reprizei le-au tradat pe giulestence.

Remin a cîstigat întîlnirea pe care a controlat-o în cea mai mare parte, avînd acum prima sansa la calificarea în finala. „Cred ca am demonstrat ca formam o echipa mai buna. Fetele au jucat exact asa cum trebuiau sa o faca împotriva Rapidului, cu o aparare exacta la piesele lor de baza, ceea ce le-a îngreunat foarte mult constructia”, a declarat dupa meci antrenorul devean Cornel Badulescu.

„S-a vazut ca noi ne-am dorit mai mult decît ele victoria. Jocul tuturor fetelor a fost fantastic. Sper sa nu ne pierdem acum mintile pentru ca mai este un meci de jucat”, a spus dupa întîlnirea de sîmbata centrul Reminului, Codruta Zavragiu, cea mai veche componenta a echipei hunedorene.

„Si-au dorit mai mult decît noi victoria. Handbalistele noastre si-au privit de sus adversarele convinse fiind ca nu vor avea probleme în obtinerea unui succes la o diferenta mare”, a spus Mihai Nicolaiciuc, presedintele SNCFR, sponsorul feroviarelor. Acesta a ramas profund impresionat de tactica adoptata de tehnicianul oaspete Cornel Badulescu care, dupa parerea sa, a cîstigat net disputa cu omologul sau bucurestean.

„Domnul Margulescu s-a pierdut pe banca si nu a stiut sa-si tempereze elevele în momentele în care acestea au întors rezultatul. Nu vreau sa ma gîndesc acum la demiterea sa, deoarece am sperante ca tot Rapidul se va califica în finala”, a încheiat Nicolaiciuc.

„O sa fie înversunate în retur!”

Pivotul echipei ardelene, Alina Bidirel, care a fost transferata la Deva în acest sezon, dupa ce a trecut si pe la Oltchim Rm. Vîlcea si Silcotub Zalau, a declarat imediat dupa meci ca se astepta la o replica mult mai viguroasa din partea gazdelor. „Am slabit ritmul pe final, ca altfel le bateam lejer la 3-4 goluri diferenta. La meciul retur trebuie sa fim însa foarte atente pentru ca o sa vina înversunate dupa acest insucces la Deva ca sa-si ia revansa”, a declarat Bidirel.

Rapid CFR – Remin Deva 24-25 (11-15)

Rapid: Nicoleta Gîsca 11 goluri, Cristina Dumitrescu 5, Gabriela Hobjila, Alina Dobrin, Iuliana Gheorghe cîte 2, Elena Leonte si Elena Moise cîte 1

Remin: Elena Avadanii 11, Georgeta Grigore si Melinda Toth cîte 5, Codruta Zavragiu si Alina Bidirel cîte 2

Au arbitrat: Grizevici – Nazaruk (Belarus).

Spectatori: 2.000

Sursa: www.prosport.ro