Despre Globurile de Aur, Oscaruri şi alte trofee – cu Liana Stanciu şi invitaţii săi
Anul începe cu premii de anvergură în cinematografia mondială: Globurile de Aur şi Oscarurile!!! Schimbă carierele actorilor, trofeele pe care le primesc? Daca da, cum? Este greu să fii actor în România? Între cele două mari gale internaţionale – cea a Globurilor şi a Oscarurilor – ediţia de “Arte, carte şi capricii” – prima din acest an, vă aduce o discuţie despre film, carieră, roluri, decizii…
În platoul emisiunii, Liana Stanciu stă de vorbă cu echipa care, după ce a realizat cu succes Love Building, a „recidivat” cu Alt Love Building. Este vorba de regizoarea Iulia Rugină şi actorul Dragoş Bucur – cel care, alături de Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, a reuşit să mobilizeze absolvenţii şcolii Actoriedefilm. Ei vor încerca să răspundă la aceste întrebări dar vor vorbi şi despre cât de uşor sau de greu este să realizezi o producţie independentă în Romania, s-o promovezi, s-o distribui, să fie bine primită de criticii de specialitate precum şi de public.
Tot în această sâmbătă, veţi călători cu Alexandra Uşurelu „La capătul lumii” – titlul primului său album, dar şi printre simezele unei expoziţii cu totul speciale: afişe pe tema libertăţii, realizate de studenţii de la Arte Plastice în Decembrie 1989 şi reunite în acelaşi spaţiu de expunere un sfert de secol mai târziu!
Dintre celelalte subiecte ale ediţiei din 17 ianuarie a emisiunii Arte, carte şi capricii mai menţionăm spectacolul de la Opera Naţională Bucureşti cu La fille mal gardée, în română Precauţiuni inutile, de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, pe un libret de Jean Dauberval. Montarea este prezentată pentru prima dată în România, în coregrafia semnată de Sir Frederick Ashton.