Membrii personalului soților Ceaușescu munceau după reguli foarte stricte. Erau selectați, instruiți și urmăriți de Securitate.
Fosta menajeră a lui Nicolae și Elena Ceaușescu, Suzana Andreias, a făcut câteva dezvăluiri din viața acestora.
Suzana Andreiaș spune că existau zile de sâmbătă când bucătarul avea liber și rămânea ea să le gătească Ceaușeștilor. Ea tăia un pui din care prepara două feluri, o ciorbă și un grătar, din piept și pulpe. Cele două feluri se aflau printre preferatele lor.
Printre preferințele fostului conducător se mai numărau pulpele de pui umplute, piftia de crap, știuca umplută cu carne de crap sau șalău și papricașul de pui.
La capitolul dulciuri, Nicolae prefera pudinca din clătite și spanac, dar și dulciurile făcute în casă: plăcintă cu brânză sau minciunele. Pe cele din urmă Suzana a fost cea care le-a recomandat la masă ca fiind „specialitatea casei”. Au devenit rapid printre preferate și se găteau aproape zilnic.
Dulcele preferat al Elenei Ceaușescu era coliva, rețetă pe care Suzana Andreiaș a învățat-o de la aceasta. Amândouă stăteau și adunau arpacașul bun de pe masă, cot la cot.
„După două-trei clocote, să-i iei spuma aia de deasupra. Când vezi că s-a umflat grâul, îi pui un capac și o cârpă deasupra. El înflorește. Dacă vezi că are prea multă zeamă, îl mai dai să mai fiarbă un pic, la un foc mai mic sau cu o tablă dedesubt„, o învăța Elena Ceaușescu pe fosta ei menajeră.
„Mi-a spus apoi cum să toc nuca… Știam eu că nuca se bagă la cuptor, înainte. Cuptorul îi dădea un gust de alune. Mi-a arătat de la A până la Z. Cum să pun nucă, lămâie, rom, zahăr, vanilie, cum s-o ornez cu ciocolată deasupra, cu bomboane fondante, mi-a explicat tot„, spune Suzana Andreiaș.
Cofeturile pentru ornat le lua din străinătate. Translatoarea de limba engleză le cumpăra, dar nu îi mai spunea și la ce anume să le folosească. Le găsea ea de trebuință.